Az osztrák drukkereket csak egy dolog érdekli

Vágólapra másolva!
Az osztrák futballszurkolókat egyelőre kizárólag a német válogatott legyőzése érdekli a június 7-én kezdődő, Svájccal közösen rendezendő Európa-bajnoksággal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Egy felmérés szerint bő négy hónappal a rajt előtt a drukkerek nem kíváncsiak különösebben a kontinenstornára, az egyetlen kivételt az ősi rivális elleni utolsó csoportmeccs jelenti.

"Fél éve semmit sem változott az Eb megítélése, az osztrákok közömbösek, amit a megkérdezettek többsége a válogatott gyenge eredményeivel és minimális esélyeivel indokolt" - mondta Christian Dominko, a felmérés vezetője.

"Igazi futball-láz csak a németek legyőzése esetén törne ki az országban, akkor hatalmas ünneplés kezdődne, nem is beszélve arról, ha ez esetleg továbbjutást is érne Ausztria számára, bár ebben nagyon kevesen hisznek. A németek ellen még azok is a televízió elé fognak ülni, akik a többi találkozóra nem kíváncsiak."

A két válogatott február 6-án barátságos meccset játszik egymással a bécsi Ernst Happel-stadionban. A kontinenstornán június 16-án találkoznak újra a csapatok. Az osztrákok a B csoportban a németek mellett Horvátország és Lengyelország ellen lépnek pályára.