Vágólapra másolva!
Gubacsi Zsófia és Marosi-Aracama Katalin kiesése után már csak Kuti Kis Rita van versenyben egyesben a magyar lányok közül a legmagasabb pénzdíjazású hazai női tenisztornán. A Római Teniszakadémián zajló 110 ezer dolláros Sanex WTA Tour Budapest Open harmadik fordulójában Kuti Kis éppen a Gubacsit búcsúztató görög Daniilidouval játszik pénteken délben.

A legelőkelőbben jegyzett magyar teniszezőnő, Mandula Petra az első fordulóban alig egy óra alatt búcsúzott könnyek között, Marosi-Aracama Katalin már jóval nehezebben adta a bőrét, ő egy óra tizenkét perc alatt 6:3, 6:3-ra kapott ki a második körben a zimbabwei Cara Blacktől. Pedig a 23 éves hararei lány sem csinált semmi különöset, Zimbabwe legismertebb sportcsaládjának legkisebb tagja - a családfő, Don Black annak idején még Wimbledonban is játszott, majd edzőként segítette a tehetségek, elsősorban három gyereke pályafutását, akik közül a két idősebb fiú, Byron és Wayne a férfi ATP Tour eredményes szereplője és az ország Davis-kupa együttesének alapja - gyakorlatilag Marosi hibáiból élt.

Annál színvonalasabb, keményebb volt viszont Gubacsi Zsófia és a görög Eleni Daniilidou összecsapása, a két hölgy egy óra negyvenkét percig gyűrte egymást. A női teniszban abszolút megszokott módon alig-alig nyerték meg saját adogatójátékukat, szinte mindig a másik szervájából csináltak gémeket. Sajnos, ebben Zsófi maradt alul, pedig ha kicsit nagyobb szerencséje van, a 6:4, 7:5-re elvesztett meccset ugyanekkora erőbefektetéssel, ugyanilyen arányban hozhatta is volna. Az utolsó pillanatig elképesztően küzdő magyar lányt a végén majd szétvetette a düh.

- Tudtam, hogy nehéz lesz, mert annak idején kemény meccseket vívtunk a korosztályos tornákon is. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, tényleg nagyon sajnálom - mondta szinte sírásra görbülő szájjal Gubacsi.

- Viszont hihetetlen küzdőszellemről tett tanúbizonyságot...
- Igen, megvoltak a sanszaim mindkét játszmában, ám ahelyett, hogy kihasználtam volna a kínálkozó lehetőséget, elsiettem a labdameneteket. Talán nem voltam elég agresszív a legfontosabb pillanatokban. Ezt a mérkőzést még hideg fejjel ki kell elemeznem. Azért úgy érzem, megtettem mindent, biztos, hogy tudok majd aludni éjjel.

- Minek tudható be, hogy az elmúlt egy évben rengeteget fejlődött és óriásit ugorva a világranglistán a rangsor 89. helyére jött fel?
- Sokkal keményebben edzem, mind technikailag, mind fizikailag. De úgy látszik, még többet kell, s akkor talán jövőre még egy körrel tovább jutok. Eddig egy fordulót sem tudtam menni itthon nemzetközi verseny főtábláján, most egyet sikerült, jövőre talán többet is.

- Hogyan alakul a következő hetek programja?
- A Fed-kupa válogatott tagjaként játszom Spanyolország ellen, azt csak a Budapest Open vége után jelöli ki Temesvári Andrea szövetségi kapitány, hogy négyünk közül ki jut szerephez egyesben.

- Utána folytatja a külföldi versenykörutat?
- Nem, egy kicsit itthon maradok feltöltődni. Egyrészt, mert az utóbbi időben egyik tornám a másikat érte, s ez alatt nemigen tudtam rendesen edzeni, s most szükségét érzem, hogy kicsit helyre tegyem a játékomat. De testileg, lelkileg is jó lesz egy kicsit kikapcsolódni, regenerálódni.

Budapest Open, egyes, nyolcaddöntő:
Cara Black (zimbabwei, 3.) - Marosi-Aracama Katalin 6:3, 6:3
Eleni Daniilidu (görög, 4.) - Gubacsi Zsófia 6:4, 7:5
Martina Sucha (szlovák, 1.) - Szvetlana Kuznyecova (orosz) 6:1, 6:2
Lubomira Bacseva (bolgár) - Tzipora Obziler (izraeli) 3:6, 6:4, 6:0
Myriam Casanova (svájci) - Lubomira Kurhajcova (szlovák) 3:6, 6:2, 6:4

Az egyetlen állva maradt magyar, Kuti Kis Rita pénteken, a negyedik helyen kiemelt görög Eleni Daniilidu ellen lép pályára az elődöntőbe jutásért Budapesten.

A negyeddöntő párosítása:
Kuti Kis Rita - Eleni Daniilidu (görög, 4.)
Martina Sucha (szlovák, 1.) - Martina Müller (német)
Cara Black (zimbawei, 3.) - Tatjana Pucsek (fehérorosz, 6.)
Lubomira Bacseva (bolgár) - Myriam Casanova (svájci)

Monte-Carlo: nyolcaddöntők

A nyolcaddöntőkre került sor csütörtökön a 2,95 millió dollár összdíjazású férfi tenisztornán, a Mester-sorozat harmadik állomásán.

Eredmények:
Moya (spanyol) - Corretja (spanyol, 13.) 6:1, 7:5
Costa (spanyol) - Martin (spanyol) 7:5, 6:3
Haas (német, 5.) - Roddick (amerikai, 10.) 6:3, 6:2
Grosjean (francia, 7.) - Novak (cseh, 11.) 6:1, 7:6 (8-6)
Ferrero (spanyol, 2.) - Ríos (chilei) 6:0, 2:0-nál Ríos feladta
Henman (brit, 4.) - Chela (argentin) 6:2, 6:7 (4-7), 6:4
Szafin (orosz, 6.) - Nalbandian (argentin) 6:1, 6:7 (5-7), 6:2
Johansson (svéd, 8.) - Pavel (román) 1:6, 6:4, 7:5

A negyeddöntő párosítása:
Ferrero (spanyol, 2.) - Haas (német, 5.)
Costa (spanyol) - Grosjean (francia, 7.)
Henman (brit, 4.) - Johansson
Szafin (orosz, 6.) - Moyá (spanyol)

Az 1.2 millió dollár összdíjazású női tenisztornán:
2. forduló:
Suárez (argentin) - Shaughnessy (amerikai, 8.) 6:1, 6:1
Miskina (orosz) - Sanchez-Vicario (spanyol, 10.) 7:6, 7:6
Coetzer (dél-afrikai, 13.) - Ad. Serra-Zanetti (olasz) 7:5, 4:6, 6:2
Testud (francia, 7.) - Szugijama (japán) 7:5, 4:6, 7:6
Pierce (francia) - Hantuchova (szlovák, 11.) 6:3, 6:4
3. forduló:
S. Williams (amerikai, 3.) - Dechy (francia) 7:6, 6:3

Németh Andrea

Korábban:

Kuti Kis továbbjutott, Mandula kiesett

Korábban:

Fórum:

Tenisz