Vágólapra másolva!
Zemplén megye, s annak történelmi fővárosa, Sárospatak ez idáig fehér foltnak számított a magyar ökölvívás térképén. Ám a szombaton, a helyi Highlander diszkóban rendezett, nagy érdeklődéstől kísért, "Zempléni Vihar" elnevezésű bokszgála egy csapásra megkedveltette a patakiakkal ezt a férfias - bár nők által is művelt - sportágat. A délután fénypontja a Káté Gyula-Pekanov Tamás összecsapás volt, a két, a bangkoki világbajnokságot megjárt ökölvívó csatáját egyhangú pontozással a vb-bronzérmes Káté nyerte.

A Magyar Ökölvívó-szakszövetséget Vona József női szövetségi kapitány és Fekete Pál szakfelügyelő képviselte, ők tolmácsolták Csötönyi Sándor elnök és Szántó Imre férfi szövetségi kapitány üdvözletét. A napokban lezajlott bangkoki vb-n szerepelt magyar válogatottból Kátén és Pekanovon kívül Kertész Henrik is szorítóba lépett, s győzött is nagy fölénnyel. A nők közül az Eb-ezüstérmes Szuknai Zsuzsa iskolabokszot mutatott be, az "örökös" magyar bajnok Szabó Teréz, a helyiek büszkesége úgyszintén, a két világklasszis, a világbajnok Pruzsinszky és a sokszoros válogatott Ducza csatáját pedig utóbbi nyerte.

A gála legjobb meccsének a Káté-Pekanov összacsapást minősítették, amit annak ellenére biztosan nyert az eredetileg 60 kilós Káté, hogy azt ellenfele súlycsoportjában, 64 kilóban rendezték.

Eredmények, férfiak
46 kg: Pősze Gábor (Nyíregyháza) - Győri László (Sárospatak) p. gy. 4-0
57 kg: Kertész Henrik (Debrecen) - Nagy János (Kecskemét) p. gy. 4-0
60 kg: Zöld Ferenc (Debrecen) - Szabó Gábor (Sárospatak) p. gy. 4-0
64 kg: Káté Gyula (MTK) - Pekanov Tamás (Kecskemét) p. gy. 4-0
69 kg: Gregárik Krisztián (UTE) - Ács József (UTE) p. gy. 4-0
81 kg: Varga László (MTK) - Mocsár Gyula (MTK) döntetlen

nők
57 kg: Szuknai Zsuzsa (Kecskemét)-Kuti Andrea (Hajduböszörmény) p. gy. 4-0
60 kg: Szabó Teréz (Sárospatak) - Szabó Bea (Debrecen) p. gy. 4-0
75 kg: Ducza Anita (Nyíregyháza) - Pruzsinszky Ivett (Esztergom) p. gy. 4-0

Ch. Gáll András