Vágólapra másolva!
Fatális elnézéssel Almási Zoltán elszenvedte második vereségét az 54. férfi sakkbajnokságon. A címvédő elkerülte az örökös sakkot, elfelejtkezett arról, hogy Gyimesi Zoltán az átváltozási mezőre ért gyalogját huszárra is becserélheti. A három döntetlen kisebb küzdelem után született meg, a három vesztéssel rajtoló Cao Sang vereséget mért Ács Péterre. Gyimesi Zoltán és Ruck Róbert félpontos előnnyel vezet. A nők viadalán nagy meglepetésre Göcző Melinda legyőzte a korábban kétszer is bajnoki címet szerzett Gara Anitát, Vajda Szidónia megőrizte első helyét.

A Novotel Budapest Centrumban zajló férfisakk-bajnokság negyedik fordulójában az ötszörös bajnok, címvédő Almási Zoltán elszenvedte második vereségét. Gyimesi Zoltán sötéttel a Caro-Kann védelmet játszotta meg, s a korai vezércsere után világosnak minimális előnye volt. Almási kevesellte a döntetlent, elkerülte az örökös sakkot. Fatális elnézést követett el, elfelejtkezett arról, hogy sötét a gyalogja az átváltozási mezőre érve huszárrá is "átvarázsolhatja" magát. A sakkal érkezett huszár tisztelőnyt jelentett már Gyimesinek, aki rivális elleni győzelemmel holtversenyben az első helyre lépett előre.

A hármas vereséggel kezdő Cao Sang békés húrokat pengetett, gyorsan vezért is cserélt. Ács Péter futópárjával gond nélküli állást ért el, de sorozatos pontatlanságokkal simán elvesztette a partit. Előző fordulóbeli veresége után Berkes Ferenc kissé megingott, a Grünfeld védelem egyik divatos, minőségáldozatos változatában gyorsan remizett Flumbort Andrással. A másik két játszma nem hozott igazi küzdelmet.

A 4. forduló eredményei:
Berkes Ferenc (2614) - Flumbort András (2493) döntetlen (Grünfeld védelem, 22)
Cao Sang (2545) - Ács Péter (2545) (Szicíliai védelem, )
Almási Zoltán (2644) - Gyimesi Zoltán (2618) (Caro-Kann védelem, )
Horváth Csaba (2546) - Balogh Csaba (2513) döntetlen (Kettős fianchetto, 18)
Ruck Róbert (2575) - Varga Zoltán (2592) döntetlen (Vezércsel, 13)

A bajnokság állása:
1-2. Gyimesi Zoltán és Ruck Róbert 3 pont
3-4. Berkes Ferenc és Horváth Csaba 2,5
5-6. Almási Zoltán és Varga Zoltán 2
7-8. Ács Péter és Flumbort András 1,5
9-10. Balogh Csaba és Cao Sang 1

Az 5. forduló párosítása:
Flumbort András - Cao Sang
Ács Péter - Almási Zoltán
Balogh Csaba - Ruck Róbert
Varga Zoltán - Berkes Ferenc
Gyimesi Zoltán - Horváth Csaba