Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A linaresi szuperverseny tizenkettedik fordulójában Garri Kaszparov újabb győzelemmel, mesterhármassal már másfél pontos előnnyel vezet. A világranglista-vezető orosz exvilágbajnok a sötét bábukat vezetve már a 26. lépés után fogadhatta Michael Adams gratulációját. A torna 42 éves világklasszisa ötödik győzelmét ünnepelhette. A bolgár Veszelin Topalov megnyerte mini meccsét az üzbég Rusztam Kaszimdzsanov ellen. Viswanathan Anand nehéz perceket élt át, a spanyol Francisco Vallejo Pons nyerőesélyt hagyott kihasználatlanul. Lékó Péter szabadnapos volt, szerdán Kaszimdzsanovval mérkőzik meg.

A sakkozás 12. világbajnoka, a világranglistát vezető Garri Kaszparov a hét résztvevős, kétfordulós torna befejező két játéknapja előtt másfél pontos előnnyel vezet. Kaszparov a 12. fordulóban a sötét bábukat vezetve is "kiütéses" győzelmet aratott Michael Adams ellen. A szicíliai védelem Najdorf változatában a küzdő felek a csatát a végsőkig kiélezték, különböző oldalra sáncoltak, de sötét akciója döntő erővel bontakozott ki. Kaszparov igazi művészként figyel a részletekre is.

A FIDE tavaly Tripoliban rendezte meg kieséses rendszerű világbajnokságát. Az elődöntő egyik ágán Veszelin Topalov és Rusztam Kaszimdzsanov vívott nagy küzdelmet. A rapid rájátszásban meglepetésre az esélytelenebb üzbég nagymester győzött. Topalov a linaresi torna második körében visszavágott, látványos győzelmet aratott. Viswanathan Anand világossal nem villogott, a fél pontért nagyon meg kellett küzdenie. Lékó Péter szabadnapos volt, és készült a hajrára.

Mindent egy helyen az Eb-ről