Vágólapra másolva!
Venus Williams nyerte a női egyest az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a döntőben két játszmában legyőzte a francia Marion Bartolit. Az amerikai klasszis negyedik wimbledoni és hatodik Grand Slam-győzelmét könyvelhette el egyesben.

Nadal megpróbálhat visszavágni Federernek

Venus Williams villámrajtot vett, a második játékban brékelte Bartolit és 3:0-ra elhúzott.

A torna meglepetésembere, aki korábban legyőzte a szerb Jelena Jankovicot és az első helyen kiemelt belga Justine Henint is, nem adta fel: hozta a saját adogatását, majd a következő gémben visszavette, amit elveszített, ezzel 3:2-re szépített, majd ki is egyenlített. Kezdődhetett minden elölről. A folytatásban azonban megremegett a francia keze, 5:4-nél két játszmalabdához jutott az amerikai. Az elsőt még hárította Bartoli, a másodikat azonban már értékesítette Venus Williams és 45 perc alatt megnyerte a nyitó szettet.

A tengerentúli játékos a második felvonás (45 perc) első játékában - óriási csatában - brékelte riválisát, majd 3:0-ra elhúzott. A francia fáradni látszott, ráadásul a talpán keletkezett csúf vízhólyagok miatt ápolást is kért. Az alkalmat Venus Williams is kihasználta: neki a combját kezelte az orvos.

A kényszerszünet után szépített Bartoli, ám riválisa biztosan hozta a szerváját (4:1), sőt óriási küzdelemben ismét brékelte a franciát és már a negyedik wimbledoni sikeréért adogathatott. Az utolsó gémben Venus Williams két meccslabdához jutott: az elsőt még hárította Bartoli, ám a másodikkal, egy bombaerős adogatással már nem tudott mit kezdeni.

A 27 éves amerikai csillag ezzel negyedszer (2000, 2001, 2005, 2007) nyerte meg a füvespályás Grand Slam-tornát, 2002-ben és 2003-ban pedig csak a fináléban kapott ki, mindkétszer húga, Serena bizonyult jobbnak nála.

női egyes, döntő:
V. Williams (amerikai, 23.) - Bartoli (francia, 18.) 6:4, 6:1