Vágólapra másolva!
A cselgáncsozó Ungvári Attila ezüstérmet nyert a belgrádi Universiade csütörtöki napján. A magyar női vízilabdázók fordulatos meccsen 11-9-re legyőzték Oroszország együttesét, és ezzel bejutottak a döntőbe.

A kecskemétiek 73 kg-os versenyzője a döntőben dél-koreai riválisától kapott ki, négy másodperccel a vége előtt. A dzsúdósok közül kedden a +100 kg-os Bor Barna a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az asztaliteniszezőknél Jakab János az egyes nyolcaddöntőjében volt érdekelt, de maratoni csatában 4-3-ra kikapott japán ellenfelétől, és kiesett.

A magyar női vízilabdázók fordulatos meccsen 11-9-re legyőzték Oroszország együttesét, és ezzel bejutottak a döntőbe. A csapat tájékoztatása szerint a magyarok ellenfele Kína vagy Kanada lesz a szombat esti fináléban.

Bronzérmet szerzett Szabó Attila tízpróbázó. A debreceni atléta új egyéni csúcsot állított fel 7748 pontjával, amellyel egyúttal teljesítette az augusztusi berlini világbajnokság B szintjét (7730). Szabó már az idei fedettpályás szezonban is jól szerepelt, megjavította egyéni csúcsát hétpróbában és egyetlen hellyel maradt csak le a torinói kontinensviadalról. A győzelmet a fehérorosz Mikalai Shubianok szerezte meg 7960 ponttal az új-zélandi Brent Newdick előtt, aki 7874 ponttal szintén új egyéni csúcsot ért el.