Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban számos bukás történt a Tour de France kerékpáros versenyen. A hétfői befutót figyelmeztetésképp lassan tették meg a versenyzők, a hétszeres győztes Lance Armstrong már előre tart a keddtől.

A versenyzők a sorozatos bukások miatt veszélyesnek ítélték a szakaszt, s ezt úgy fejezték ki, hogy a főmezőny a célvonalon lassú tempóban, szorosan egymás mellett haladt át. A csapatfőnökök azonban nem értettek egyet a bringásokkal, Gerry van Gerwen, a Milram vezetője hangot is adott elégedetlenségének, szerinte ugyanis ezzel szakaszgyőzelmet szalasztottak el versenyzői.

"Egyszerűen nem tudom megérteni" - háborgott van Gerwen. "Legalább a nézőknek megadhattuk volna a tiszteletet azzal, hogy harcolni próbálunk."

Linus Gerdemann, a Milram vezető bringása viszont úgy fogalmazott: nem sztrájkoltak, csak együttérzésüket szerették volna kifejezni a balesetekben megsérült társaiknak. A szerencsétlenségek okán a hétszeres győztes, amerikai Lance Armstrong is megszólalt, s elmondta, előre aggódik a keddi szakasz macskaköves részei miatt.

"Vérfürdő lesz" - jelentette ki a 38 éves sztár.