Djokovic ellen nincs nyerő taktika

Novak Djokovic, tenisz
Serbia's Novak Djokovic sings after defeating Britain's Andy Murray in their men's singles final match on day fourteen of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 1, 2016. AFP PHOTO / FIONA HAMILTON / TENNIS AUSTRALIA
Vágólapra másolva!
Ha Novak Djokovic a következő években állandósítani tudja formáját, akkor hamarosan minden idők legeredményesebb teniszezője lesz, állítja Goran Ivanisevic. A wimbledoni bajnok azt mondta, a világelső ellen csak akkor lehet biztosra menni, ha nem érkezik meg a saját mérkőzésére.

„Mint korábbi játékos és edző, őszinte lesznek, fogalmam sincs milyen taktikai utasításokat, tanácsokat adnék egy játékosnak, hogy legyőzze Novak Djokovicot. Ő minden rekordot megdönthet. Ha egészséges lesz és a következő öt-hat évben indul a tornákon, évente két-három Grand Slam-serleget is begyűjthet” – idézte a VajdaságMa délvidéki hírportál Goran Ivanisevicet.

A horvátok wimbledoni bajnoka szerint a jelenlegi világelső pályafutása során akár 20 Grand Slam-tornát is könnyedén nyerhet. Jelenleg 11 elsőségnél tart, vasárnap az Australian Open döntőjében három játszmában nyert a skót Andy Murray ellen

Djokovic dalban is el tudja mondani Forrás: AFP/Fiona Hamilton/Tennis Australia

A legtöbb Grand Slam-győzelmet Roger Federer aratta, eddig 17-szer nyert kiemelt tornát, Pete Sampras és Rafael Nadal 14-14, Roy Emerson 13 alkalommal győzött. Djokovic a 11 sikerével utolérte a legendás Rod Lavert és Björn Borgot.

Ivanisevic sem ismeri a nyerő taktikát Djokovic ellen Forrás: AFP/Marwan Naamani

„Djokovic mindent az ellenőrzése alatt tart, s azt is ő határozza meg, hány percet szándékozik a pályán tölteni. Ellenfelei csak abban bízhatnak, hogy az autó, amelyik a torna helyszínére szállítja, nem érkezik meg az adott címre” – mondta Ivanisevic, aki jelenleg honfitársa, Marin Cilic edzőjeként dolgozik.