Fantasztikusnak ígérkezik a 2023-as Tour de France rajtja

cycling Horizontal TOUR DE FRANCE SPORTS FAN SPECTATORS ENCOURAGING GENERAL VIEW BASQUE FLAG
Team UAE Emirates rider Slovenia's Tadej Pogacar rides during the 8th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 140 km between Cazeres-sur-Garonne and Loudenvielle, on September 5, 2020. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Észak-Spanyolországból, egészen pontosan a baszkföldi Bilbaóból rajtol a 2023-as Tour de France országúti kerékpáros körverseny.

A szervezők és a helyi hatóságok pénteken jelentették be, hogy a baszk város két év múlva a legrangosabb háromhetes körverseny első két szakaszát látja vendégül.

A bilbaói El Correo csütörtökön már beszámolt róla, hogy a város 2016-ban tárgyalásokat kezdett a francia körversenyt szervező Amaury Sport Organisationnel (ASO), ennek eredménye, hogy 1992 után visszatér Baszkföldre a Tour: akkor San Sebastiánból indult a mezőny.

A 2023-as lesz a Tour 1903 óta íródó történetében a 25. viadal, amely Franciaországon kívül kezdődik: az idei kiírás Koppenhágából rajtolt volna, ám a koronavírus-járvány és a labdarúgó Európa-bajnokság tavalyról idénre halasztása nyomán áthelyezték, így a Nagy Rajt házigazdája Brest lesz a június 26. és július 18. között sorra kerülő Touron.

A dán főváros a jövő évi Tour de France-t látja vendégül, az első három etapot rendezik a skandináv országban.