A NOB szerint az olimpiai résztvevők nagy része be lesz oltva

Five-ring Olympic symbol in Tokyo, Japan Tokyo Olympics Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad Olympics mark trademark five Horizontal OLYMPIC GAMES SYMBOL LOGO RING RINGS
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azzal számol, hogy a tokiói nyári játékok résztvevőinek a nagy része beoltva érkezik majd Tokióba.

"Az olimpiai falu lakóinak jelentős többsége be lesz oltva" - mondta Mark Adams, a NOB szóvivője, aki szerint ez a versenyzőkön kívül a hivatalos kísérőkre is vonatkozik.

A NOB igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy aki vakcinához szeretne jutni, az a lehető leggyorsabban megkaphassa azt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a hónap elején megállapodást kötött a Pfizer-BioNTechhel arról, hogy a cég oltóanyagot biztosít az ötkarikás küldöttségek számára.

Az még nem dőlt el, hogy az oltással rendelkező olimpikonok nagyobb szabadságot élveznek-e majd a játékok idején be nem oltott társaiknál. Egyelőre szigorú korlátozások, napi tesztelések és buborékrendszer kialakítása van napirenden. Jelen állás szerint a sportolóknak legkésőbb két nappal a versenyük után el kell hagyniuk Tokiót.

A tavalyról idénre halasztott olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart.