Hónapok óta súlyos terhet cipel, nehéz szívvel utazik a tokiói olimpiára a magyar sportoló

Budapest, 2019. április 23. Majoros Bence a lengyel Pavel Siruek ellen játszik a 64 közé jutésért a budapesti asztalitenisz-világbajnokság férfi versenyében a Hungexpón 2019. április 23-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Nyírbátorban készült az olimpiára, hogy minél többet lehessen betegeskedő édesanyja közelében a válogatott asztaliteniszező, Majoros Bence, aki nehéz szívvel, pénteken kel útra a japán fővárosba.

Majoros Bence hónapokkal ezelőtt, Dohában szerzett olimpiai kvótát az asztaliteniszezők egyéni olimpiai világselejtezőjén. Óriási volt az öröme, hiszen akkor még úgy nézett ki, hogy egyedüliként képviseli majd a magyar férfi pingpongozókat az ötkarikás játékokon.

„Szerencsére lesz még egy fiú az utazók között, hiszen Szudi Ádám is megszerezte vegyespárosban az indulás jogát – mondta Majoros Bence a Borsnak. – Örültem neki, mert kezdetben azt hittem, szurkolhatunk egymásnak Tokióban."

Azóta változott a helyzet, ugyanis a koronavírus-járvány terjedése miatt a japán rendezők zárt kapus versenyeket engedélyeznek csak, ráadásul még a szabadnapos sportolók sem léphetnek be a csarnokokba, hogy szurkoljanak egymásnak.

„Bevallom, ez annyira nem zavar, hiszen az elmúlt egy évben csak nézők nélküli versenyeken indultam – fejtegeti Bence. – Úgy gondolom,

nem is olyan nagy baj, hogy az olimpián sem lesznek drukkerek. Legalábbis, nekem nem."

Nehéz szívvel utazik az olimpiára betegeskedő édesanyja mellől Majoros Bence Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Majoros az elmúlt hónapokban feltűnt Budapesten, Németországban és nagyon sűrűn szülővárosában, Nyírbátorban tréningezett, ahová barátja, a szintén válogatott kerettag, Szita Márton is elkísérte.

„Tudom, könnyebb lett volna a németeknél vagy a válogatott társaimmal együtt készülni, de mivel édesanyám súlyos beteg, nem akartam távol lenni tőle – mondta Bence. – Persze Ochsenhausenbe is elutaztam, hiszen a szerződésem oda köt. Teljes erőbedobással végeztem az edzéseket, hiszen

az olimpiára készültem, de alig vártam, hogy befejezzem, és hazautazhassak anyukámhoz."

Majoros pénteken felül a repülőre és a magyar olimpiai csapat tagjaként elutazik Japánba. Úgy mondja,

fájó szívvel hagyja itthon beteg édesanyját, de egy profi sportolónak el kell viselni a nehézségeket is.

„Minden megbeszéltem a mamámmal. Bátorított, utazzak el, ne törődjek semmivel, csak teljesítsek úgy az olimpián, ahogy elterveztem. Arra kért, jó játékkal ünnepeljem Tokióban a huszonnegyedik születésnapomat" – zárta a szavait a lapnak a magyar olimpikon.