Vágólapra másolva!
November utolsó hétvégéjén még az országos bajnokságon vívott, másfél hét múlva pedig egy iskolai tornaórán esett össze Debreczeni Ákos. A 17 éves fiúról nemrég derült ki, hogy a Ferencváros igazolt párbajtőrvívója volt. A magyar szövetséget korábbi edzője, Kovács Attila tájékoztatta az újpesti Könyves Kálmán Gimnázium tanulójának haláláról.

"Az iskolai testnevelésórán lett rosszul Ákos, leállt a szíve, kórházba szállították, napokig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni" – írta a szakember, aki hét évig edzette Ákost, mindaddig, amíg a fiú idén nyáron a Ferencvárosba nem igazolt.

Ákos az elmúlt hat évben valamennyi korosztályos verseny állandó résztevője volt, csapatban több helyezést is szerzett az óbudaiakkal, egyéniben bronzérmet nyert a tavaly októberi kadet Magyar Kupa-fordulóban - írja a Bors.

A Ferencváros színeiben részt vett november 27-én az egyéni bajnokságon,

akkor semmi jel nem utalt a napokon belül bekövetkező tragédiára. Ákos tehetséges versenyző volt, sportolóhoz méltó életet élt, soha nem panaszkodott fájdalomra vagy gyengeségre.

Úgy tudja a lap, klubtársai a tragédia után lemondták volna a csapatbajnokságon való szereplést, de végül meggondolták magukat, hisz ők is tudják: barátjukért, Ákosért kell vívniuk a csapattal.

Ákos december 8-án éppen a tornaöltözőből indult volna focizni, amikor hirtelen rosszul lett. Ugyan hirtelen magához is tért, azonban kisvártatva újra összeesett, ekkor már a légzése is leállt.

A tornatanár, Buda Tibor két kollégájával rögtön Ákos segítségére sietett, és a mentők instrukciói mellett újraélesztették a diákot. Ákost kórházba szállították, azonban hiába tettek meg érte mindent az orvosok, a fiú szombaton elhunyt.