Elgázolták a zebrán a magyar válogatott kenust

Horányi Dóra legalább hat hétig ágyoz lesz kötve
Vágólapra másolva!
Múlt pénteken egy budapesti zebrán elgázolták Horányi Dorát, az Újpest 20 éves magyar válogatott kenusát, aki mindkét lábszára eltört, és megrepedt a jobb térde is.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség azt írja, hogy az UTE olimpikon kenusának lábait a baleset napján megműtötték a Szent János Kórházban, ahol még vár rá egy újabb műtét. Horányi Dóra hat hétig biztosan ágyhoz lesz kötve, de elmondása szerint optimistán tekint a jövőbe.

- mondta a szövetség honlapjának Horányi Dóra, aki tavaly a tokiói olimpiára is kvalifikálta magát.

Horányi Dóra legalább hat hétig ágyoz lesz kötve Forrás: kajakkenusport.hu

"A Budafoki úton, a Lágymányosi Spari közelében akartam átkelni a zebrán.

Láttam, hogy az autóknak sárgára váltott a jelzőlámpa, az egyik már meg is állt, én pedig hozzá vagyok ahhoz szokva, hogy ilyenkor gyorsan zöldre vált a gyalogos lámpa, ami itt nem így volt, vagyis túl hamar léptem le az úttestre.

Sajnos egy autós pedig pont gyorsított, hogy még átérjen a sárgán, és elütött. A baleset utáni első gondoltam az volt, hogy mi van, ha nem fogok tudni lábra állni, ha nem fogok tudni sportolni" - folytatta a 20 éves kenus, akinek a párja is látta a balesetet, amelynek következtében mindketten sokkos állapotba kerültek.

Horányi Dóra elmondta, hogy az autót 23-24 éves hölgy vezette, aki szintén nagyon megijedt. A 20 éves sportolót a Szent János Kórházba vitték, ahol még pénteken este meg is műtötték.

A jobb lábába lemezeket tettek, a bal lábába is építettek átmeneti rögzítést.

Horányi Dóra bízik benne, hogy hamarosan újra kenuzhat Forrás: kajakkenusport.hu

Hogy meddig kell a kórházban maradnia, az a még előtte álló műtéttől, valamint attól függ, hogy a bőre a beavatkozások, illetve a nyílt törés után milyen gyorsan tud regenerálódni.

"A hat hét fekvés, az biztos, utána fogok gipszet kapni. Már most is járok gyógytornára, ha majd tudok ülni, akkor elkezdek felsőtestre edzeni.

- tette hozzá Horányi Dóra, aki elárulta, hogy a baleset óta beszélt az autót vezető hölggyel is, aki felajánlotta, hogy bármiben szívesen segít, ha szüksége van rá.