Milák Kristóf szülei csodálatos ajándékot kaptak a világbajnoktól

FINA vizes VB 2022, FINA, vizes VB, 2022.06.21., június, 21., világcsúcs, férfi 200 méteres pillangóúszás, MILÁK Kristóf
Milák Kristóf a szülei házassági évfordulóján úszott új világcsúcsot
Vágólapra másolva!
Kedden este az olimpiai arany- és ezüstérmes Milák Kristóf a riválisainak esélyt sem adva világcsúccsal nyerte a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjét a hazai rendezésű úszó-világbajnokságon. A 22 éves klasszis szülei csak a döntő után találkozhattak fiukkal, és borulhattak egymás nyakába. Milák az aranyéremmel köszöntötte a párt, akiknek nem csak a fiúk világcsúcsa miatt volt különleges a nap.

Milák Kristóf szülei ugyanis diadal napján ünnepelték a 32. házassági évfordulójukat.

„Szerintem, Kristóf biztosan nem tudta, hogy milyen különleges nap a június 21. Igaz, neki nem is kell tudnia, hogy ezen a napon vettem feleségül Ildikót. Ha jól számolom, akkor pontosan harminckettő évvel ezelőtt" - mondta Borsnak Mihály, az édesapa.

Milák Kristóf a szülei házassági évfordulóján úszott új világcsúcsot Fotó: Csudai Sándor - Origo

Milák Kristóf csütörtökön is úszik a hazai rendezésű vizes-világbajnokságon. Délelőtt a férfi 100 méteres pillangóúszás előfutamában lesz érdekelt, este pedig az elődöntőben láthatjuk majd. Ha minden papírforma szerint alakul, akkor pénteken pedig ebben újabb érmet fog nyerni ennek a számnak a döntőjében.