Vágólapra másolva!
Az Eb-ezüstérmes úszó, Szilágyi Liliána egy hete hozta nyilvánosságra, hogy édesapja, Szilágyi Zoltán bántalmazta őt és a testvérét is. A Blikk információi szerint húgát, Gerdát a szülők válása után a bíróság az anyjának ítélte, a lány mégis az apjánál maradt.

Szilágyi Liliána az elmúlt időszakban arról beszélt a nyilvánosság előtt, hogy édesapja bántotta őt és a testvérét, ezért az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.

Liliána édesanyja 2016-ban elégelte meg a megromlott házasságot, ekkor vált el férjétől.

Válása során megkérdőjelezték, egyáltalán Szilágyi Zoltánra lehet-e bízni azt, hogy kisebbik lánya, Gerda gondját viselje.

Szilágyi Liliána szerint az édesapja bántotta őt és a húgát Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A Blikk értesülései szerint a bíróság megállapította, hogy Szilágyi Zoltán durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg a házasság, érzelmileg zsarolta, megfélemlítette feleségét, később ellehetetlenítette a nő kapcsolattartását Gerdával. A bíróság szerint a fiatal lánynak az apja felügyelete alatt önálló programjai sem lehettek, így már ez is kétségessé tette, hogy Szilágyi alkalmas volt-e a gyereknevelésre.

A lezárult per másodfokú, 2020-as ítélete azt is kimondta, hogy a döntés jogerőre emelkedését követően az apa három napon belül adja át volt nejének a lányt.

Az eljárás addig húzódott, míg Gerda nagykorú lett, így a bíróság döntését gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták.

Az édesapját zaklatással vádoló Szilágyi Liliána húga, Gerda is megszólalt az ügyben, és tagadja, hogy Szilágyi Zoltán valaha is bántotta volna.