Vágólapra másolva!
A milánói olimpiai kvalifikációs vívó-vb-n a magyar női kardcsapat 45-38-ra nyert a franciák elleni döntőben, így megvédte címét és újra világbajnok lett. A Magyar Vívó Szövetség a finálé után a közösségi oldalán tett közzé egy videót az utolsó tusról, és az azt követő örömteli pillanatokról.

A Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca, Márton Anna összeállítású válogatott a lengyelek, a görögök és a dél-koreaiak elleni győzelemmel jutott el a fináléig, ahol a tavalyi vb-hez hasonlóan Franciaország volt az ellenfél. A magyaroknak nagy hátrányból sikerült felállniuk, és a végén Pusztai Liza adta a világbajnoki címet érő tust.

A győzelemmel a magyarok nagyon nagy lépést tettek a párizsi olimpiai részvétel felé, mert eleve kijutó helyen álltak, ráadásul az áprilistól áprilisig tartó egyéves olimpiai kvalifikációs időszak legfontosabb versenye éppen a világbajnokság, az itt elért eredmény, illetve az azért járó pontszám mindenképpen benne lesz majd az összesítésben.

A női kardozók a magyar küldöttség negyedik érmét szerezték Milánóban: korábban győzött a párbajtőröző Koch Máté és a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású férfi kardcsapat, Szilágyi pedig harmadik lett egyéniben.