Közel volt az újabb elképesztő bravúrhoz Marozsán Fábián

Marozsán Fábián
Hungary’s Fabian Marozsan hits a return against Norway’s Casper Ruud during their men's singles match at the Shanghai Masters tennis tournament on October 10, 2023. (Photo by WANG Zhao / AFP)
Vágólapra másolva!
A sanghaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében Marozsán Fábián három szettben kikapott a világranglistán 17. helyezett lengyel Hubert Hurkacztól.

A bravúrosan menetelő magyar teniszező a top10-es sztárjátékos, a norvég Casper Ruud elleni szenzációs győzelem után a tornán 16. kiemelt Hubert Hurkacz ellen lépett pályára a negyeddöntőben.

Az első játszmában a 24 éves magyar kétszer is elvette ellenfele adogatását, míg a lengyel játékos csak egyszer volt képes erre,

így a fantasztikus formában teniszező Marozsán 6:4-re megnyerte az első szettet.

Marozsán Fábián bravúrosan teniszezett Sanghajban Forrás: AFP/Wang Zhao

A második játszmában Hurkacz összekapta magát és 6-1-re győzött, így következhetett a mindent eldöntő, harmadik szett.

3:3-as állásig mindkét sportoló hozta a saját szerváját, majd ezt követően a lengyel teniszező brékelni tudott, aztán megnyerte a saját szerváját, így nagyon közel került a továbbjutáshoz. Hurkacz a döntő gémben is elvette Marozsán adogatását, így 6:3-ra hozta az utolsó szettet és 2-1-es győzelemmel vetett véget a magyar játékos bravúros menetelésének.

Marozsán Fábián a sanghaji meneteléséért 184 465 dollárt (67,1 millió forint) kapott, és hétfőtől már a top 70-ben jegyzik a világranglistán úgy, hogy az évet még a 173. helyről kezdte, tavaly augusztusban pedig a 251. volt.

A 2009-ben bevezetett 1000-es (korábbi nevén mester) versenyek történetében Marozsán az első magyar, aki negyeddöntőt vívott.

Eredmény, negyeddöntő:
Hubert Hurkacz (lengyel, 16.)-Marozsán Fábián 4:6, 6:1, 6:3