Vágólapra másolva!
Nem mindennapi jelenetek zajlottak le a madridi tenisztorna első fordulójában, ahol a francia Corentin Moutet dühkitörésével hívta fel magára a figyelmet. A kvalifikációból érkező játékos három szettben kikapott kínai ellenfelétől, de a meccs több incidens miatt is emlékezetes maradt.

A szerda esti mérkőzésen Moutet a feltörekvő kínai tinédzserrel, Shang Junchenggel találkozott, és a vártnál sokkal nehezebb dolga volt, ami miatt többször is elvesztette a nyugalmát. A frusztrált teniszező először egy szurkolóval került szóváltásba, majd Raluca Andrei székbíróval veszett össze, miután a játékvezető nem volt hajlandó kávét hozatni a számára.

Corentin Moutet
Corentin Moutet többször is kijött a sodrából a madridi tenisztornán
Fotó: AFP

A világranglista 88. helyezettje ezt követően teljesen kiborult, és azt mondta a székbírónak: "Láttam a Tennis TV-n, hogy Wawrinkának is adtak kávét. Miért nem tudsz nekem hozatni? Azért, mert a 4-es pályán játszok? Mondd meg!" - ordította a francia, amire a székbíró újra megtagadta a kérését.

De miért nem tudsz hozatni nekem kávét? Banánt meg kólát adtok, de nem tesztek semmit a játékosokért. Nem kaviárt kértem, vagy valami hasonlót

 – mérgelődött Moutet, akit végül egy szurkoló megmentett, így jutott kávéhoz. 

A döntő szett rövidítésében 5-5-ös állásnál kicsúszott az ütő Moutet kezéből, így csalódottan jókorát rúgott a labdába. Végül három óra 59 percnyi küzdelem után bejutott a második fordulóba, ahol Alejandro Davidovich Fokinával találkozik majd.

Rafael Nadal simán legyőzte tinédzser ellenfelét

A spanyolok 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes sztárja a nyitókörben a mindössze 16 éves Darwin Blanchcsel találkozott: a köztük lévő 21 éves és 117 napos korkülönbség immár az ezres besorolású tornák legnagyobbja.

A 37 esztendős, ötszörös madridi bajnok hazai kedvenc aztán az egész mérkőzésen egyértelmű fölényben volt, gyakorlatilag az első labdamenettől kezdve semmi esélyt nem adott amerikai tinédzser riválisának, így 66 perc alatt 6:1, 6:0-ra nyert. A Madridban huszadik alkalommal szereplő Nadalra a következő körben az a tizedik helyen kiemelt ausztrál Alex de Minaur vár, akitől múlt héten Barcelonában két szettben kikapott.