Vágólapra másolva!
A 15 évesen az olimpiára készülő tehetség, Jackl Vivien a hirtelen jött népszerűségről, Hosszú Katinka gratulációjáról, a sport és a tanulás összeegyeztetéséről, edzőjéről és a Párizsra hangolódásról is beszélt.

Óriási szenzációt okozott, azóta hatalmas médiafelhajtás veszi körül a fiatal magyar sportolót. A mindössze 15 esztendős Jackl Vivien berobbant az ob-n, amelyen utcahosszal megnyerte a 400 méteres női vegyest, és kijutott a párizsi olimpiára.

Jackl Vivien
Jackl Vivien berobbant a köztudatba
Fotó: facebook.com/uszoszovetseg

Korábban az ötszörös olimpiai bajnok, Egerszegi Krisztina korosztályos rekordját adta át a múltnak, most a háromszoros ötkarikás aranyérmes, Hosszú Katinkát hagyta faképnél. 

A tatabányai tehetség még serdülőnek számít, de idősebbek között indulva az ifjúsági világbajnokságra készül. A legfrissebb hír, hogy bekerült a felnőtt Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottba is. Egyes szakemberek már olimpiai éremesélyesnek kiáltják ki, miközben neki az iskolapadban is helyt kell állnia, és szoknia kell a reflektorfényt.

Jackl Vivien lélekben próbál felkészülni Párizsra

"Már kezdek hozzászokni, de azért még kicsit furcsa érzés, meg elsőre sok is" - mondta a Mandinernek adott interjújában Jackl a körülötte lévő nagy médiafelhajtásról.

"Az országos bajnokság előtt három hetet töltöttünk Tenerifén edzőtáborban. Remekül sikerült a felkészülés. Utána mondta az edzőm, Kocsis Márta, hogy 'ebből nagyon jó idő lehet', és arra számítottunk, sikerül az olimpiai A szintet teljesíteni" - tette hozzá.

Elmondta, hogy nagyon fiatalon elkezdte megúszni a korosztályos csúcsokat, s nyerni az aranyérmeket. 10-12 éves lehetett, amikor jött a fordulópont, amikor tényleg komolyan gondolta már ezt az egészet.

"Próbálom saját magamhoz, és az egyéni legjobbjaimat megúszni, illetve azokhoz képest fejlődni. 

Katinka is gratulált, és kérdezte, hogy mennyivel javítottam meg az egyéni csúcsomat. Igyekszem nem úgy felfogni, hogy teher. Inkább úgy, hogy motiváljon, és tényleg erre építve ki tudjam hozni magamból a lehető legtöbbet."

Jackl Vivien alaposan meglepte az edzőjét is, aminek nagyon örült. Elárulta, a tréner tud szigorú lenni, ám nem mondaná nagyon szigorú edzőnek, majd a hétköznapokról is beszélt.

"Egyelőre még bejárok az iskolába, de már szó van róla, lehetséges, hogy egyéni tanrendes leszek. Minél jobban koncentrálnék a sportra, az úszásra. 

Hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken van reggeli edzésem, és rögtön onnan megyek iskolába. Utána délután sietek vissza az uszodába. Elég nehéz így összehangolni a két tevékenységet. Szerintem a tanulás része nehezebb, mert például most is öt hetet hiányoztam, és azokat pótolni, megírni az elmaradt dolgozatokat, nem egyszerű."

A közelgő párizsi olimpiáról is ejtett pár szót a fiatal úszó.

"Próbálok lélekben felkészülni rá, milyen lehet majd. Egyébként nyugodt típusnak tartom magamat. Ha zenét hallgatok úszás előtt, az ellazít, és próbálok kizárni minden külső körülményt, csak magamra koncentrálni."

A teljes interjú a linkre kattintva olvasható el.