Vágólapra másolva!
Figyelem, a pontos szám megismerése után lehet tátott szájjal nézitek majd a képernyőt. Ami tuti, otthon ne mutassátok meg.

Az ingyenesen játszható játékok fejlesztése és fenntartása bizony rengeteg pénzbe kerül a kiadónak. Valahonnan elő kell kaparni azokat az összegeket,

amiből fizetik az alkalmazottakat és egyéb költségeket, hogy a program a lehető legjobb állapotban legyen. Itt kerülnek képbe a mikrotranzakciók, avagy a játékon belüli apró vásárlások,

amelyekre elképesztő összegeket költenek el a felhasználók. A League of Legendsben ilyen "extrából" tényleg rengeteg van, amiket szinte csak és kizárólag valódi pénzből lehet megvenni:

- Hangulatjelek
- Ikonok
- Ward skinek
- Hőskinézetek
- Boosterek
- Eseménybelépők
- Prémium Clash-jegyek
- Loot boxok
- Szerverek közötti mozgatás

Az elmúlt években a veterán LoL-osok egy kisebb ország GDP-jének megfelelő mennyiségben öntötték a megspórolt pénzüket a Riot Games virtuális kasszáiba. Pontos számokat sosem közöl a userek a kiadó, de nem túlzás kijelenteni, hogy itt súlyos milliárdokról van szó. A kérdés azonban, hogy te mennyit költöttél eddig a League of Legendsre? Szerencsére van egy remek módszer ennek kiderítésére, ami nem kerül többe pár kattintásnál.

Amit a League of Legends-re költesz, az tuti nem megy kárba Forrás: contentstack

Így tudod megnézni, hogy eddig mennyi pénzt dobtál ki az ablakon

- Irány a LoL hivatalos támogatói oldala
- Jelentkezz be a megfelelő Riot-fiókodba
- Nyomj rá "Mutasd az összeget"-gombra

Ennyire egyszerű, azonban van egy fontos részlet, amit mindenképpen tarts észben.

Kizárólag a jelenlegi régiódban található pénzköltést jelzi a rendszer, vagyis az opcionális szerverek közötti mozgatás miatt "hamis" értékeket láthatsz a képernyőn.

Fontos megjegyezni, hogy néha lehal az egész rendszer, de pár napon belül általában mindig helyreállítja a Riot a dolgokat.