Vágólapra másolva!
A Team Liquid Honda után Adamék is elbúcsúztak a 2023-as League of Legends-világbajnokságtól, mivel a Dplus KIA nem tette meg azt a szívességet, hogy lefutják a sorsdöntő meccseiket.

Először a Worlds Qualifying Seriesen mutatta meg a Team BDS, hogy igenis komolyan kell számolni velük, mint a LoL-vébé egyik meglepetéscsapatával. A Golden Guardians kiütése után a Play-Inben sem tört meg túlságosan a lendülete Crownie-éknak, a Team Whales elleni 1-2 után fokozatosan egyre jobb és jobb teljesítmény mellett szállították a győzelmeket. A PSG Talon ellen 0-2-ről fordítottak, azonban itt valami megtörhetett.

A svájci szakaszból végül úgy esett ki a BDS, hogy egyetlen pályát sem tudtak hozni,

összesítésben 0-4-gyel zárták ezt a részt.

Nem szabad azonban búslakodniuk, mivel a keretből négyen most jártak először nagy nemzetközi tornán. Tapasztalatot szereztek, megmutatták ország-világ előtt, hogy igenis komolyan kell számolni velük a következő szezonokban. ShowMakerék ezzel szemben jóval nagyobb elvárásokkal vágtak bele a tornába, mégis élet-halál harcot kell vívniuk a következő fordulókban.

A Team BDS-t legyűrték, következő ellenfelük a GAM Esports lesz.

Mivel egy korábbi világbajnokról van szó, ezért a vietnámiak ellen is abszolút ők lesznek a favoritok, azonban a Kati és Levi vezette ötös várhatóan nagyobb ellenállást fejt majd ki, mint az EMEA 4. helyezettje. Pihenni és felkészülni nem sok idejük van a csapatoknak, csütörtökön már folytatódik is a Worlds 2023.