Vágólapra másolva!
Az esélyesek elvéreztek az elődöntőkben, így 2022 után idén is egy negyedik kiemelt mérkőzhet meg a T1-nal az utolsó szériában.

Hiába jutott be három kínai ötös az elődöntőkbe, végül az egyetlen állva maradt dél-koreai csapatnak nem remegett meg a keze, így továbbra sem rendeznek LPL vs LPL-t a Worlds utolsó meccsnapján. A világ legnagyobb e-sport eseményének záróakkordjaként egy Weibo Gaming - T1 összecsapást nézhetnek majd meg a rajongók, vagyis a tavalyi évhez hasonlóan újra

egyetlen lépésre került a csúcshoz a valaha volt legeredményesebb játékos (Faker) és az ő nevével fémjelzett szervezet (T1).

Ehhez mindössze arra volt szükség, hogy a második elődöntőben az LCK ezüstérmese legyőzze Bo5-ös szériában a JD Gaminget, a kínai gigászt, a Golden Road legnagyobb várományosát.

A milliókat megmozgató sorozat úgy indult, ahogy arra a többség számított. Oner vezetésével őrületes sebességre kapcsolt már az első percektől a negyedik vb-címére hajtó klub.

A kínai szupercsapat, amelyre 16 millió dollárt sem sajnáltak kiadni a tulajdonosok, mindössze egyetlen mérkőzésre tudott felzárkózni a riválisa mellé.

A 3-1-es győzelem mindenképpen egy intő jel a másik ágról bejutó Weibo Gamingnek, ahol TheShy és Crisp második, Xiaohu első trófeájára hajt. A kínai negyedik 3-2-re gyűrte le úgy a Bilibili Gaminget, hogy az összes meccsen csak és kizárólag az a csapat diadalmaskodott, amelyik kék oldalon kezdett. A T1 legalább egyszer tudott nyerni vörös oldalról, de ennek ellenére rengeteget számíthat majd az vasárnap, hogy ki kezdhet majd a statisztikák alapján erősebb térfélről.