Vágólapra másolva!
Óriási izgalmak után egy ukrán csapat húzta be 2024 első CS2 major tornáját.

Magyar érdekeltségből szerencsére nem volt hiány a PGL Major Copenhagen 2024 versenyen, az év első 1 millió dollár feletti összdíjazású CS2-eseményén. A világranglistán stabil top 10-es csapatnak számító MOUZ-ban kezdőjátékosként számítottak a korábban év e-sportolójának választott Torzsás ‘torzsi’ Ádámra, ezzel párhuzamosan a Natus Vincere elemzőként vetette be Bea ‘flashie’ Viktort. A hibátlan csoportkör után nagy elvárásokkal csapott bele a rájátszásba a MOUZ, azonban a botrányba fulladt párharcban végül a G2 Esports akarata érvényesült. Lehet találgatni, hogy mennyire zökkentette ki torzsiékat a színpadra felkapaszkodó szabotőr, aki még a trófeát is ledöntötte a helyéről. Egy biztos, a MOUZ kiesése után minden magyar CS2-rajongó szeme a NAVI-ra szegeződött, ahol flashie elemzőként segítette b1téket.

Az Eternal Fire elleni közel sem sima 2-0 után flashie-ék revansot vettek a MOUZ-on, harmadik pályán sikerült két vállra fektetniük a G2-t. A botrány szele már elült, így következett a várva várt döntő, ahol 500 000 dollár volt a tét. A NAVI legnagyobb szerencséjére karrigan, a FaZe veterán e-sportolója elképesztően rossz napot fogott ki, így viszonylag könnyedén gázolt át ellenfelén az ukrán, finn, litván és román játékosokból álló frissen megkoronázott bajnok. Bea Viktor ezzel első magyarként tarthatta a kezében a videójátékok egyik legértékesebb trófeáját. 

Flashie 2023 augusztusában csatlakozott a világhírű szervezet elemzői csapatához, előtte a Budapest Five, a CLG és a FlyQuest női csapataiban töltött be edzői szerepkört.

A MOUZ számára a következő állomás az IEM Chengdu lesz, a 250 000 dollár összdíjazású kínai verseny egyik legnagyobb esélyeseként indulnak harcba torzsiék. Flashie-vel és a NAVI-val legközelebb az ESL Pro League 19. szezonjában lehet találkozni, ahol egyébként a MOUZ és a Homoki Áron nevével fémjelzett török-magyar Pera Esports is feltűnik majd.