Vágólapra másolva!
Századik bajnoki összecsapására készül egymás ellen a két élvonalbeli müncheni labdarúgócsapat. A Bayern és az 1860 München szombaton csap össze az Olimpiai-stadionban, ahol a forma, valamint a tabellán elfoglalt helyezések alapján is a bajnokcsapat tűnik esélyesebbnek. A Cottbus a listavezető Leverkusen, a Bremen a gyengécske Nürnberg vendége lesz, a Hertha a Hamburgot fogadja.

A hétközi - Gelsenkirchenben hosszabbítás után 2-0-ra kaptak ki a bajorok, a május 11-i, berlini döntőben Leverkusen-Schalke - német kupa-vereség megsokszorozta a Bayern München erejét. Kell is az energia, hiszen szombaton a századik városi rangadóra kerül sor az 1860 München ellen. A történelem annyiban ismételheti önmagát, hogy ezúttal sem a "kistestvér", az 1860, hanem a Bayern a favorit. Az utóbbi hat találkozón, amikor a bajnokcsapat volt a házigazda, csupán egyszer nyertek az oroszlánosok, sőt az utóbbi 18 összecsapáson csupán két alkalommal nyert a kék-fehér együttes. A tavalyi két sima Bayern-siker is azt sejteti, hogy ezúttal is a Hitzfeld-legénység a favorit, ráadásul az őszi 5-1 is emlékezetes maradt az 1860 München számára, hiszen Werner Lorantot azt követően menesztette a szakvezetés. A bajoroknál Lizarazu, Effenberg és Robert Kovac sárga lapjai miatt pihen, Kuffour pedig a Schalke elleni piros lap miatt nem játszhat. Thiam, Scholl, Salihamidzic és Niko Kovac sérült. A vendégeknél Kurz, Tyce, Cerny, Suker, Winkler és Ipoua nem szerepelhet.

Izgalmas összecsapás vár a Herthára is, amely ha legyőzi a Hamburgot, megszilárdíthatja pozícióját a BL-helyre aspirálók között. Az utóbbi három berlini összecsapás félelmetes Hertha-fölényt mutat: sorozatban 4-0-ra, 2-1-re, majd 6-1-re nyert a fővárosi együttes. Igaz, a Hamburg meg az 1979-97 közötti időszakra emlékszik szívesen, amikor sorozatban négyszer nyertek az Olimpiai-stadionban. A Herthában Király és Dárdai biztos kezdő, de Palinak vigyáznia kell, mert már négy sárga lapnál jár. Van Burik, Fiedler, Hartmann, Deisler, Nedzipi, Tchami és Rehmer sérült, utóbbi olyannyira, hogy még vb-szereplése is kérdésessé vált. A vendégeknél két légiós, Barbarez és Mahdavikia, valamint Yilmaz hiányzik.

A Leverkusennak hazai környezetben illik győznie a Cottbus ellen, főleg annak ismeretében, hogy az Energie tavaly augusztus óta nem nyert idegenben. A Dortmundra is kötelező három pont vár a Mönchengladbach ellen, míg a Schalke - amennyiben legyőzi a Suttgartot, a Bayern pedig nem nyer - elkerüli a bajnokcsapatot.

A 26. forduló programja:
Szombat, 15.30:
Bayern München - 1860 München
Leverkusen - Cottbus
St. Pauli - Freiburg
Nürnberg - Werder Bremen
Wolfsburg - Köln
Rostock - Kaiserslautern
Dortmund - Mönchengladbach
Vasárnap, 17.30:
Schalke - Stuttgart
Hertha - Hamburg

Pincési László

Ajánlat:

A Bundesliga állása és mesterlövészei

Korábban:

Fórum:

Melyik a legerősebb bajnokság?

Nem hiányzik a könyvtárából?