Vágólapra másolva!
Amint azt várni lehetett, az MLSZ döntése, amelynek értelmében az új bajnokságban a csapatok korlátlan számban küldhetnek pályára idegenlégiósokat, valóságos dömpinget eredményezett: még sohasem szerepelt ilyen sok külföldi labdarúgó próbajátékon a magyar kluboknál. Persze csak egy részük kapott szerződést, de így is két csapatra való idegenlégiós szerződött az NB I-be.

Darko Peric (horvát)

Az 1978. február 16-án született középpályás az NK Sibenikben kezdte pályafutását, de még tizenévesként az NK Zagrebbe került. Az első osztályban az 1996-97-es idényben mutatkozott be, amikor is kilenc mérkőzésen szerepelt, és meg is szerezte első találatát a legjobbak között. A következő idényben azonban kevesebb lehetőséget kapott, és csak 1998-tól számított alapembernek a zágrábiaknál. Előbb 21, majd 24 találkozón szerepelt, egyaránt egy-egy gólt szerezve, és meghívót kapott az utánpótlás-válogatottba is. A legutóbbi két szezonban (immár a Sibenik futballistájaként) kétszer volt eredményes.

Marko Kartelo (horvát)

Nagy játékosmozgás a Győri ETO-nál/sport/magyarfoci/20020621nagy.html

A 21 esztendős középpályás (1981. február 16-án született) Perichez hasonlóan a Sibenikben kezdte a pályafutását, és tehetségére már fiatalon felfigyeltek. 1998-ban ott volt az U16-os Európa-bajnokságon a horvát korosztályos válogatottal, és a következő idényben az élvonalban is bemutatkozhatott három bajnoki erejéig. A következő idényben tíz alkalommal vetették be, de nem tudta beverekedni magát a kezdő tizenegybe, annak ellenére, hogy az U21-es válogatottban is szerepelt. A legutóbbi bajnokságban egy gólig jutott hazájában.

Jurica Karabatic (horvát)

A középpályás az NK Split futballistájaként sokáig a másodosztályban szerepelt, és bár 1999 nyarán, 21 évesen próbajátékon szerepelt a német másodosztályban szereplő Hannover '96-nál, végül nem ide szerződött, hanem az ugyancsak a horvát második vonalban vitézkedő NK Cakovechez. Ez jó döntésnek bizonyult, mert a klub rögtön felkerült az élvonalba, ahol Karabatic előbb két, majd a legutóbbi idényben három gólt ért el.

Branko Hucika (horvát)

A védő Svájcban született s az ottani horvát kolónia egyik csapatában, a HASK Zagreb 1903 Baselben kezdett el futballozni, de már fiatalon hazatért: a Hrvatski Dragovoljac profija lett. Az élvonalban az 1997-98-as szezonban mutatkozott be, amikor is 22 találkozón szerepelt, ezt a teljesítményét a következő idényben is megismételte. Be is került az U21-es válogatott keretébe, ahol olyan társai voltak, mint Stipe Pletikosa, Bosko Balaban vagy Anthony Seric, akik az idei vébén már a felnőttcsapatban szerepeltek. Hucika külföldön is próbálkozott, a német Hannover '96-nál járt próbajátékon, de végül a Cakovec gárdájába szerződött, utolsó két idényt itt töltötte.

Sasa Milaimovic (jugoszláv)

A győriek jugoszláv támadójáról nem sok mindent sikerült kiderítenünk. Az biztos, hogy 1975. augusztus 27-én született, és 1999 nyarán két német egyesületnél is szerepelt próbajátékon: a másodosztályú Waldhof Mannheimnél és az élvonalbeli SpVgg Unterhachingnál, de egyik klub sem szerződtette. Egy évvel később a koreai Pohang Steelersnél tűnt fel, ahol a 2000-es idényben hat gólt ért el.

Goran Jovanovic (jugoszláv)

Az 1976. március 20-án született középpályás a Zseljeznicsar Beogradtól igazolt az orosz élvonalban szereplő Anzsi Mahacskalához 2000. novemberében, egy évet töltött el a klubnál. Ez idő alatt pályára léphetett az UEFA-kupában is, a skót Rangers FC ellen 2001 őszén. Szerepelt próbajátékon a fehérorosz Szlavia Mozirnál is, de végül az orosz másodosztályú Kimki Moszkvánál kötött ki.