Vágólapra másolva!
Az osztrák labdarúgó-bajnokságban szereplő Sturm Graz 360 ezer eurós nevelési díjat követel a német VfB Stuttgarttól Szabics Imre klubváltása kapcsán. A spanyol Deportivo meg Makaayért kért 850 ezret a Bundesliga-bajnok Bayerntől, amely ki is fizette az összeget, így a csatár végre aláírhatta új szerződését.

A magyar válogatott támadó június 12-én három évre szóló szerződést írt alá a Bundesliga elmúlt idényének második helyezettjéhez, s az első fordulóban parádésan mutatkozott be, csereként pályára lépve két gólt lőtt.

Az átigazolás előzménye: az osztrák egyesület május elején szerződést bontott vele, arra hivatkozva, hogy engedély nélkül lépett pályára a magyar nemzeti együttesben a Luxemburg elleni, április 30-ai barátságos találkozón.

Heinz Schilcher, a grazi klub menedzsere most a FIFA szabályzatára hivatkozik, amely kimondja, ha egy 23 évesnél fiatalabb játékos ingyen is igazolható, az elhagyott egyesület nevelési díjra jogosult.

"Ha a pénzt augusztus 15-ig nem kapjuk meg, a nemzetközi szövetséghez fordulunk" - mondta Schilcher a Stuttgarter Zeitungnak. Szabics 1999-től négy idényen keresztül futballozott a Sturm Grazban.

Péntek délutánig hasonló ügyben vitatkozott egymással a Deportivo La Coruna és a Bayern München. A spanyol klub a 17,7 millió eurós átigazolási összeg öt százalékára, 850 ezer euróra tartott igényt Roy Makaay nevelési díja címén.

A 28 éves válogatott holland csatár már napok óta Münchenben edz, ennek ellenére a megállapodást eddig még nem szentesíthették. A németek végül - a fizetésének egy részéről lemondó Makaay hozzájárulásával - belementek a nagyobb összeg kifizetésébe, s így támadó hivatalosan is a labdarúgójukká vált. Makaay jövő szombaton a Bochum ellen mutatkozhat be új csapatában.