Vágólapra másolva!
A labdarúgó Arany Ászok Liga 8. fordulója szombaton az Újpest siófoki vendégjátékával kezdődik meg. A rangadót azonban nem ez, hanem az első helyezett MTK fehérvári vendégszereplése jelenti. Ha a Videoton nyer, átveszi a vezetést. A Fradi otthon meccsel a Péccsel, a kezdőrúgást a fiatalon, tragikusan elhunyt egykori válogatott kapus, Zsiborás Gábor családja végzi el.

A hazai labdarúgó-bajnokság csúcsderbijét az éllovas MTK székesfehérvári vendégjátéka jelenti. A fővárosi kék-fehéreknél Zavadszky Gábor már játékra jelentkezhet, a válogatott középpályás ugyan sérülés miatt nem játszott a zágrábi UEFA-kupa-mérkőzésen, de elvileg bármikor becserélhette volna Egervári Sándor vezetőedző. Szántai, Zabos és Pisont szereplése viszont kérdéses. Halmai Gábort a Balaton FC elleni hétvégi bajnokin állította ki Hanacsek játékvezető, a labdarúgó egyetlen meccses eltiltását a Videoton ellen tölti le. Fehérvárott Voicu combizom-húzódása okoz gondot a szakvezetésnek.

A Ferencváros tévés meccsen fogadja a pécsieket, s bár esélyes, Garami József gondjai megszaporodtak. A sérült Gyepes, Sowunmi kettős mellett ugyanis Tököli és Gera sem játszhat a soron következő két bajnokin. A találkozó egyben megemlékezés is lesz: tíz évvel ezelőtt, 1993. szeptember 7-én hunyt el Zsiborás Gábor, a Fradi legendás kapusa. A bajnoki találkozó előtt a kezdőrúgást Zsiborás felesége és három gyermeke végzi el.

A hazai pályán még veretlen Balaton FC az idegenben nyeretlen Újpestet fogadja, s talán esélyesebb is. Főleg úgy, hogy Szanyó Károly és Boér Gábor sérült, Tamási Zoltánt pedig kétmérkőzéses eltiltással sújtotta a fegyelmi bizottság.

A Matáv-Sopron Szombathelyre látogat, a nyugati párharc többesélyes. Érdekes viszont, hogy Pintér Attila, a soproniak mestere nemcsak a felnőtt, hanem a tartalékcsapat tagjait is keményen tartja: a vasárnapi csúfos vereséggel végződött juniormérkőzés után megbüntette a kerethez tartozó, pályára lépő labdarúgókat.

A Győr hazai pályán esélyes a Zalaegerszeg ellen, míg a szerdán egyedüli magyarként győztes Debrecen önbizalomtól duzzadva léphet pályára Békéscsabán, a papírforma a vendégek sikerét ígéri.