Vágólapra másolva!

Az E csoport párosítása

Erre a legnagyobb esély az E csoportban van, ahol a két kilencpontos gárda számára már egy-egy döntetlen is elegendő lenne az üdvösséghez. A Manchester United az utolsó helyen szerénykedő Panathinaikosz otthonába látogat, és bár a csapatkapitány, Roy Keane sérülés miatt el sem utazott a csapattal Görögországba, a Vörös Ördögök így is esélyesnek számítanak a hellénekkel szemben. Ferguson már a hét végi, Chelsea elleni rangadóra tekintettel pihenteti Keane-t, akinek a helyét Nicky Butt foglalhatja el a kezdők között.

A hazaiaknál a dél-afrikai középhátvéd, Nassif Morris fog hiányozni térdsérülése miatt, és mivel a görögöknek az UEFA-kupás harmadik helyre is csak minimális az esélyük, így nem valószínű, hogy nagyobb ellenállást fejtenek majd ki. A meccsen egyébként több jubileum is születhet, hiszen a MU-nak csak egy gól hiányzik a 400. európai kupatalálatához, ha viszont gólt kapnak, akkor az a 150. bekapott dugójuk lesz a bajnokok versengésében, arról nem is beszélve, hogy Ryan Giggs számára ez lesz a 75. BL-mérkőzés.

A csoport másik találkozóján Szabics Imre csapata azt a skót Rangerst fogadja, amely ebben a szezon egyedüliként tudta legyőzni a svábokat, még az első fordulóban. Azóta viszont a VfB mindegyik BL-meccsét megnyerte, a skótok pedig csupán egy pontot tudtak szerezni a Pana vendégeként.

A brit együttes meglehetősen tartalékosan lép majd pályára, a már régóta sérült Ronald de Boer, Christian Nerlinger és Craig Moore után a spanyol Mikel Arteta is kidőlt a sorból, ami azt jelenti, hogy a szezon során először egy skót focista is lehet a kezdő tizenegyben a fiatal Chris Burke személyében, további három ifjonc (Alan Hutton, Steve Smith és Billy Gibson) pedig a kispadon kap majd helyet.

Mindezek alapján a stuttgartiak biztos győzelemre számítanak, hiszen náluk csupán a nemrégiben megműtött brazil középhátvéd, Marcelo Bordon hiányzik majd a csapatból, a portugál Fernando Meira visszatér a kezdő tizenegybe, és a horvát Jurica Vranjes is felépült. Az persze biztos, hogy Felix Magath nem engedi majd játékosainak a könnyelműsködést, hiszen az esetleges csoportgyőzelem később még sokat érhet.