Vágólapra másolva!
Két hónapi munka után lemondott a negyedosztályú Boston United játékosedzői posztjáról Paul Gascoigne, az angol labdarúgó-válogatott egykori klasszisa és fenegyereke, s kijelentette: a jövőben csak trénerkarrierjére koncentrál.

"Remélem, a klub megérti az elhatározásomat. Ez volt az egyik legkeményebb döntés, amit profi pályafutásom alatt meg kellett hoznom. Szeretnék nagy tudású, elismert edző lenni" - mondta a 37 éves "Gazza", aki 57-szer szerepelt a szigetországi nemzeti együttesben.

A szerződésbontás békésen zajlott le. "Megtiszteltetés volt Paullal együtt dolgozni. Nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. Hiányozni fog" - fogalmazott Steve Evans, a Boston United elnöke. Gascoigne azt tervezi, hogy részt vesz az angol szövetség (FA) edzőtanfolyamán, bár a hírek szerint már most több klub szeretné foglalkoztatni.

A botrányairól és alkoholfüggőségéről is elhíresült középpályás karrierje során számos elitklubban megfordult: a Newcastle Unitedben kezdte, majd később szerepelt a Tottenham Hotspur, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, a Lazio, az Everton és a Burnley csapataiban is. Állítása szerint több mint egy éve - mióta önként öthetes elvonókúrára szánta rá magát egy arizonai intézetben - egyetlen korty alkohol sem csúszott le a torkán.