Vágólapra másolva!
Nincs megállás az olasz bajnokságban, szerdán és csütörtökön a 11. fordulóval folytatódnak a Serie A küzdelmei. A listavezető, és a veretlenségét elveszítő Juventus a Fiorentinát fogadja Torinóban, a második helyezett Milan a Brescia vendége lesz, a döntetlenkirály Inter a Bolognával találkozik a San Siróban, a Roma pedig az Udinese ellen indul harcba a három pontért. A forduló legérdekesebb párharcának azonban a szíciliai rangadó ígérkezik, ahol a Messina és a Palermo feszül egymásnak.

A Juventus az elmúlt fordulóban 2-1-es vereséget szenvedett a Regginától, ám így is négy pont előnnyel várhatja a Fiorentina elleni találkozót, ugyanis a Milan nem tudta kihasználni a lehetőséget, és csak ikszelt a Romával. Fabio Capello csapata most azt a Fiorentinát fogadja, amely még az első fordulóban szenvedett vereséget utoljára vendégként, azóta három döntetlent és egy győzelmet ért el.

Külön érdekessége lesz az összecsapásnak, hogy Miccoli és Maresca tavaly még a Juve színeiben lépett pályára, most pedig az ellenfelet erősítik, az apró termetű támadó el is mondta a szezon elején, hogy lelkizés nélkül elvállalná a tizenegyest a Zebrák ellen. A legutóbbi összecsapást Trezeguet góljával 1-0-ra a torinóiak nyerték, a francia csatár még vállműtétje után lábadozik, így a Juventus a Del Piero, Ibrahimovic csatársorral kezd majd.

A Milannak is kidőlt a gólvágója, a bajnokságban hét gólnál járó Sevcsenko már a Roma elleni második félidőt is kihagyta, és Bresciában sem léphet pályára izomsérülés miatt. Tekintve, hogy Inzaghit hétfőn műtötte meg Martins profeszor, így Ancelottinak nincs sok választása, a Crespo, Tomasson duó próbálja majd feltörni a bresciai védelmet. A hazaiaknál Adani sérülés, Bachini pozitív doppingteszt miatt hagyja ki a lombard ütközetet, amelyen tavaly a milánóiak örülhettek, Pancaro fejesével 1-0-ra nyertek.

A Lecce az előző forduló legjobb mérkőzését vívta az Udinésével, igaz végül az udineiek elvitték a három pontot, de a leccei szurkolók a 4-3-as vereséggel végződő találkozó után megtapsolták kedvenceiket. Hogy szerda este lesz -e okuk az örömre, az attól függ, hogy mire mennek a déliek Sienában. A fekete-fehéreknél rengeteg a hiányzó, míg a másik oldalon Zeman mester csak Konanra és Marianinire nem számíthat.

Az Udinese két ponttal és öt helyezéssel előzi meg a Romát, nagy csatára van tehát kilátás az Olimpiai-stadionban, ahol utoljára az 1997/98-as szezonban tudtak nyerni az udineiek, azóta vagy ottjon tartották a pontokat a Farkasok, vagy 1-1-es döntetlen született. A fővárosiaknál Cassano fegyelmi okok miatt nincs a keretben, de a legújabb információ szerint Sensi elnök nem mondott le a renitens csatárról, akit fenoménnak tart, bár elismeri, hogy gondok vannak vele. Cassanón kívül Panucci, Perrotta és Dacourt sem lesz ott a pályán, és kérdéses Cufre játéka is, a Leccében parádézó Udinésénél csak Alberto és Pinzi nem áll Spalletti edző rendelkezésére.

Az Inter egyedüliként veretlen a mezőnyben, ám a kék-feketék nyolc döntetlenje is rekord a mezőnyben. A hatodik helyen álló milánóiak a Bolognát látják vendégül, és bár mindkét gárdában hosszú a hiányzók listája, a hazaiaknak mindenképpen nyerni kell, ha nem akarnak teljesen leszakadni a Juve, Milan kettőstől. A Messina és a Palermo tavaly még a másodosztályban csapott össze, akkor 1-1-es döntetlenre végződött a szíciliai rangadó. A Palermo kicsit visszaesett a jó rajt után, a Messina azonban továbbra is jól tartja magát, bár annyira szoros a középmezőny, hogy egy esetleges Palermo-győzelemmel egy pontra csökkenne a két gárda közti különbség.

A további mérkőzéseken Parmában Gilardinóék beérhetik a Regginát, ha legyőzik a délieket, a Livorno javuló formája alapján egyáltalán nem esélytelen a Lazio ellen, az Atalanta ezúttal Veronában hajthat az első győzelemért, a Cagliari pedig az idegenben remekül teljesítő Sampdoriával randevúzik.