Vágólapra másolva!

Henry kimaradt a L'Equipe csapatából

A L'Equipe francia sportnapilap nyilvánosságra hozta az év labdarúgócsapatát, melyben 1995 után először nem kapott helyet olyan futballista, aki a Real Madridban játszik, és szintén kimaradt Thierry Henry is.

A 11 klasszis több mint fele - szám szerint hat - az olasz bajnokságot, azaz a Serie A-t erősíti, míg az angol élvonalat és a spanyol Primera Divisiónt a Chelsea és a Barcelona két-két játékosa képviseli. A "kakukktojás" a Bajnokok Ligája-győztes Porto kiválósága, Maniche. Érdekes, hogy utóbbi csapatot azért többen képviselik, hiszen tavasszal még a portugál gárda alapembere volt a nyáron Chelsea-hez szerződött Ricardo Carvalho, valamint a Barcelonához távozott Deco.

Az együttesben természetesen helyet kapott az Aranylabdás ukrán Andrij Sevcsenko és a FIFA szavazásán év játékosának választott brazil Ronaldinho, viszont nagy meglepetésre nem a mindkét voksoláson második Thierry Henry, hanem az Internazionale brazil gólzsákja, Adriano lett az AC Milan sztárjának csatártársa a Dream Teamben.

Az év csapatában - melynek vezetőedzője az FC Portót Bajnokok Ligája-győzelemig vezető, de azóta már a Chelsea-t irányító José Mourinho lett - három-három portugál és brazil, valamint két olasz és egy-egy angol, görög és ukrán klasszis szerepel.

Az év csapata a L'Equipe szerint:
Buffon (olasz, Juventus) - Cafú (brazil, AC Milan), Carvalho (portugál, FC Porto/Chelsea), Terry (angol, Chelsea), Zambrotta (olasz, Juventus) - Deco (portugál, FC Porto/FC Barcelona), Maniche (portugál, FC Porto), Zagorakisz (görög, AEK Athén/Bologna), Ronaldinho (brazil, FC Barcelona) - Sevcsenko (ukrán, AC Milan), Adriano (brazil, Internazionale)
vezetőedző: José Mourinho (portugál, FC Porto/Chelsea)