Vágólapra másolva!
A belga Anderlecht 4-1-es legyőzésének köszönhetően az AC Milan együttese gyakorlatilag biztosította továbbjutását a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköréből. Carlo Ancelotti, a hazaiak vezetőedzője a mérkőzés után a világ legjobbjának nevezte középpályását, a brazil Kakát.

"Szerintem jelen pillanatban ő a legkitűnőbb játékos a Földön. Egyszerűen és pontosan játszik" - mondta a szakember a mesterhármast elért játékosról. Az olasz edző hozzátette: "Nagyon jól kezdtünk, azonban a mérkőzés közepe felé lelassultunk, és többet kockáztattunk".

A találkozó másik érdekessége, hogy a Milan csatára, Alberto Gilardino első gólját lőtte a legrangosabb európai kupasorozatban. A vendégcsapat szépítő találatát a magyar válogatott hátvédje, Juhász Roland szerezte, aki a második félidő elején fejelt a brazil Dida hálójába. Ezzel magyar játékos három év után szerzett ismét gólt a BL-ben.

A hatszoros BL-győztes olasz gárdának mindössze egy pontra van szüksége a következő két mérkőzésen a biztos továbbjutáshoz. Az Anderlecht két ponttal a csoport utolsó helyén szerénykedik és minimális esélye maradt arra, hogy sikerüljön továbblépnie a H jelű kvartettből.