Vágólapra másolva!
Az Estudiantes nyerte az argentin labdarúgó-bajnokság nyitószakaszát, az Aperturát, miután Mariano Pavone 85. percben szerzett találatával 2-1 legyőzte a címvédő Boca Juniorst a rájátszásban. A mérkőzésre azután került sor, hogy mindkét együttes ugyanannyi, 44 ponttal végzett a táblázat élén tizenkilenc forduló után.

A fővárosiak ugyan már a harmadik percben megszerezték a vezetést Martin Palermo találatával, az Estudiantes azonban José Sosa révén a 64.-ben egalizált, majd a hajrában ismét betalált. Ezzel 23 év elteltével végzett ismét az Apertura élén. A La Plata-i együttes a negyedik bajnoki címét nyerte 1968, 1982 és 1983 után. A találkozót mindkét gárda tíz emberrel fejezte be.

A vereség után Ricardo LaVolpe, a Boca Juniors vezetőedzője - betartva azon ígéretét, hogy ha csapata veszít, feláll a kispadról - benyújtotta a lemondását.

A Bocának az utolsó két fordulóban mindössze egy pontot kellett volna szereznie, hogy megnyerje a bajnokságot, de mindkét alkalommal kikapott. Ezután következett a rájátszás.