Vágólapra másolva!
Az első fokú elutasítás után három nappal az angol legfelsőbb bíróságnál küzd tovább igazáért a Sheffield United: a labdarúgóklub azt szeretné elérni, hogy bennmaradhasson a Premier League-ben, és a szabálytalan átigazolási ügyletbe keveredett West Ham Unitedet sújtsák pontlevonással. A tárgyalásra várhatóan jövő pénteken kerül sor.

Egy független ítélőszék áprilisban 5,5 millió fontra büntette a West Hamet az argentin Carlos Tevez és - az azóta Liverpoolba kölcsönadott - Javier Mascherano tavaly augusztusi szerződtetéséért, amely azonban nem járt együtt pontlevonással.

Tevez kulcsszerepet játszott a West Hamnél a bennmaradás kiharcolásában: az utolsó kilenc fordulóban hétszer nyertek a londoniak, az argentin támadó utolsó tíz meccsén nyolc gólt szerzett, és a zárókörben az ő találatával nyert csapata a bajnok Manchester United otthonában.

Az izgalmas hajrá után a már korábban kiesett Watford mellett a Charlton Athletic és a Sheffield United búcsúzott az élvonaltól. Utóbbi csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult a Wigan mögé. Ha a West Ham kikapott volna Manchesterben, rosszabb gólkülönbsége miatt ez az együttes lett volna a kieső.