Vágólapra másolva!
Hétfőtől már Jean-Pierre Papin, az egykori aranylabdás francia futballista irányítja az élvonalbeli Lens csapatának szakmai munkáját

A 43 éves szakember a vezetőedzői posztról a gárda sikertelensége miatt távozó, 68 éves Guy Roux helyébe lép - jelentette kész tényként több hírügynökség is, bár a hivatalos szerződéskötés bejelentése még nem történt meg. A klub honlapjának közlése szerint azonban a hétfői edzést már a válogatottban annak idején 54 mérkőzésen 30 gólt szerző Papin tartja. "Örülök, hogy ő vált a kispadon, rászolgált erre" - dicsérte Papint Roux a TF1 televíziónak adott vasárnapi nyilatkozatában.

Roux szombaton jelentette be, hogy lemond a tisztségről, miután együttese 2-1-re kikapott a Racing Strasbourgtól, s négy meccsen két vereség mellett két döntetlenre futotta csak az általa irányított RC Lens erejéből.

Papin játékosként odahaza az Olympique Marseille, légiósként pedig az AC Milan és a Bayern München színeiben remekelt, s 1991-ben érdemelte ki az Aranylabdát. Edzőként az Arcachon együttesénél mutatkozott be, majd a tavalyi szezont a Strasbourg gárdájánál töltötte.