Vágólapra másolva!
A Bayern München immár három mérkőzés óta nyeretlen a Bundesligában, és ezen a három találkozón a csapat góljai közül egyet sem csatárok szereztek: a középpályás Tim Borowski és Zé Roberto egyaránt két találatot ért el, és a középhátvéd Daniel van Buyten is betalált. A bajoroknál tehát nem lehetnek elégedettek a támadókkal, akik közül eddig az idény során Luca Toni volt a legeredményesebb a Bundesligában: ő háromszor talált be, míg Lukas Podolski két, Miroslav Klose pedig mindössze egy gólt ért el. Mindezek alapján nem meglepő, hogy egyre több pletykát lehet olvasni arról, hogy a bajorok legkésőbb a jövő nyáron csatárt akarnak igazolni, a két fő kiszemelt pedig az orosz Pavel Pogrebnyak, illetve a macedón Goran Pandev.

Utóbbi focistával már a nyáron is kapcsolatba hozták a münchenieket, hiszen a Bayern megfigyelői majd egy éve vizsgálják a Lazio csatárának teljesítményét. Augusztusban Pandev kifejezetten közel állt ahhoz, hogy Németországba igazoljon, de a rómaiak által kért 22 millió euró visszariasztotta a németek menedzserét, Uli Hoenesst, így a macedón maradt Rómában.

Pogrebnyak alighanem akkor tűnt fel a bajoroknak, amikor a Zenit az előző idényben kiverte az UEFA-kupából a müncheni együttest, és a csatár két gólt is szerzett. Az orosz támadó elmondása szerint mindig is nagy Bayern-drukker volt, és gyermekkorában édesapjától éppen a Jürgen Klinsmann által viselt 18-as számú Bayern-mezt kapta ajándékba, vagyis szívesen igazolna a müncheniekhez. A felek állítólag már meg is kezdték a tárgyalásokat, és Pogrebnyak már januárban csatlakozhat a klubhoz, hiszen az oroszoknál a bajnokság naptári év szerint zajlik, vagyis még az idén befejeződik.

A Chelsea érdeklődik a Napoli argentin támadója, Ezequiel Lavezzi iránt. A belga Cercle Bruges csatárát, Tom de Suttert a West Bromwich Albion vinné. A török Besiktas JK argentin támadóját, Matías Delgadót a Hamburger SV és az FC Schalke 04 is szeretné szerződtetni. Az Udinese csatáráért, Fabio Quagliarelláért a Szpartak Moszkva jelentkezett be. A Liverpool mellőzött középhátvédjét, Sami Hyypiät a Fulham FC és a Stoke City is örömmel soraiban tudná. A Tottenham Hotspur érdeklődik a West Ham United középpályása, Mark Noble iránt.

www.infosport-focivilag.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!