Vágólapra másolva!
Kedden igazi rangadó nélkül kezdődnek meg a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájának küzdelmei, s rögtön az első napon pályára lép a három, magyar játékost soraiban tudó csapat, a PSV Eindhoven, az FC Liverpool és az újonc, ciprusi Anarthozisz Famaguszta.

Az A, B, C és D csoport összesen nyolc meccsének párosítását tekintve az egyik legérdekesebb találkozót éppen a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató PSV vívja majd a vendég spanyol Atlético Madriddal.

Az eindhoveni együttesnek - melyben a magyar válogatott támadó középpályása a hétvégén végigjátszotta bajnoki mérkőzését - fontos lenne a győzelem megszerzése, hiszen a D jelű négyes az egyik legkiegyensúlyozottabb csoport az idén.

A kvartett másik meccsén a francia Olympique Marseille fogadja a tavalyi döntős Liverpoolt. Utóbbi gárda - melynek keretében Németh Krisztián is szerepel - nagyon jó formában van, szombaton a bajnokságban legyőzte a BL- és Premier League-címvédő Manchester Unitedet. Ugyanakkor sem a hétvégi siker, sem a tavaly decemberi marseille-i 4-0-s diadal nem jelenthet garanciát a biztos sikerre.

A sztárcsapatok közül az A csoportban a Chelsea a francia Girondins Bordeaux-t fogadja, az AS Roma pedig a román CFR Clujt. A Famagusztához hasonlóan a román csapat is újonc a sorozatban. A magyar tulajdonosú kolozsvári klub története során először nyerte meg a román bajnokságot, és a főtáblára jutása óriási meglepetés volt.

A B csoportban a favorit Internazionale a görög Panathinaikoszhoz látogat, a Famaguszta Brémában kezdi története első BL-szereplését. A ciprusiaknál a második számú kapus Nagy Zoltán.

A C csoportban a bajnokságot pocsékul kezdő, 2006-os BL-győztes FC Barcelona a portugál Sporting Lisboát látja vendégül.

BL, csoportmérkőzések, 1. forduló, a keddi program (minden mérkőzés 20.45-kor kezdődik):
A csoport:
Chelsea (angol) - Girondins Bordeaux (francia)
AS Roma (olasz) - CFR Cluj (román)0

B csoport:
Panathinaikosz (görög) - Internazionale (olasz)
Werder Bremen (német) - Anorthosis Famaguszta (ciprusi)

C csoport:
Basel (svájci) - Sahtar Donyeck (ukrán)
FC Barcelona (spanyol) - Sporting Lisboa (portugál)

D csoport:
SV Eindhoven (holland) - Atlético Madrid (spanyol)
Olympique Marseille (francia) - FC Liverpool (angol)