Vágólapra másolva!
Négy Estudiantes-játékost is behívott Diego Maradona a Jamaica ellen készülő argentin labdarúgó-válogatottba. A szövetségi kapitány azonban nem számolt azzal, hogy a mérkőzés másnapján az Estudiantes pályára lép a Libertadores-kupában.

Az argentin válogatott február 10-én Jamaicával játszik barátságos mérkőzést. Maradona kihirdette a 18 fős argentin keretet, azonban nem vette figyelembe, hogy az Estudiantes La Plata, ahonnan négy játékost válogatott be, a meccs másnapján Libertadores-kupa-mérkőzést játszik a perui Juan Aurich együttesével.

Az Estudiantes vezetői természetesen fel vannak háborodva, és nem értik, hogy Maradonának miért pont az ő négy játékosukra, Enzo Pérezre, Mauro Bosellire, Clemente Rodriguezre és José Ernesto Sosára van szüksége. Az is kérdés, miért éppen most érezte úgy a kapitány, hogy ki kell próbálnia őket.

Maradona viszont azt mondja, hiába ajánlanak más játékosokat, neki pont a fenti négyesre van szüksége, hogy teljes képet kapjon a válogatott helyzetéről, így szó sem lehet róla, hogy a sajtó és a szakemberek által ajánlott Ignacio Canutót, Jesús Méndezt, Patrcio Toranzót és Juan Pablo Pereyrát vigye Mar del Platába.

A helyzetet tovább komplikálja, hogy Pereyra egyébként is sérült, helyette Claudio Bieler, a Racing Club játékosa kerülhetne a csapatba. Nélküle is lenne miből választani, hiszen Maradona eddig 101 játékost próbált ki, mióta 2008 novemberében kinevezték kapitánnyá.