Vágólapra másolva!
Feltehetően ittas volt az a nő, aki azt az autót vezette, amiben utasként ült az egykori angol válogatott futballista. A nő elveszítette uralmát a jármű fölött, amivel nekiment egy jelzőtáblának. Gascoigne állapota "súlyos, de nem életveszélyes" - írja a BBC.

A baleset vasárnap este, angliai idő szerint tíz óra körül történt Newcastle egyik kerületében. Egy sötétkék Vauxhall Astra letért az útról és nagy sebességgel nekiütközött egy taxiállomást jelző táblának. Az autóban ketten ültek: egy 36 éves nő, aki a rendőrség tájékoztatása szerint ittasan ült a volán mögé, és az egykori angol válogatott Paul Gascoigne, aki a kocsi utasa volt.

Egy szemtanú elmondta, hogy hatalmas fékcsikorgást hallott, majd látta, ahogy a sötétkék autó megpördül. "A sofőr elvesztette az uralmát az autó fölött, letért az útról és nekicsapódott a taxiállomást jelző táblának" - mondta el a közeli bárban dolgozó nő, aki nem tudta, hogy Gascoigne volt a kocsi egyik utasa.

Az autó utasait a helyszínen tartózkodó taxisok szedték ki a roncsok közül, és ők hívták ki a mentőket és a rendőrséget is. Mindkét sérültet kórházba vitték, a nőt azóta őrizetbe vették, a futballistáról pedig az őt kezelő orvos azt mondta, hogy a "sérülései súlyosak, de nincs életveszélyben".

A 43 éves Gascoigne a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején az egyik legtöbbre hivatott angol futballista volt. Megfordult a Newcastle, a Tottenham, a Lazio, a Glasgow Rangers és a Middlesbrough csapatában. 57-szeres válogatott, az 1990-es világbajnokságon negyedik lett az angol csapattal, 1996-ban pedig bronzérmes lett az angliai Európa-bajnokságon.

Magatartási problémái már játékos korában is témát adtak a sajtónak, visszavonulása után pedig teljesen leépült. Súlyos alkoholizmusát kezelendő többször volt elvonó kúrán, és öngyilkossági kísérlete is volt.