Vágólapra másolva!
Kiderült, miért mondott nemet a spanyol kupadöntő megrendezésére Florentino Perez, a Real Madrid elnöke. Az még talán érthető, hogy Perez nem akart egy esetleges Barcelona-diadalt látni a Bernabeuban, az elutasítást viszont kissé pimaszul, a vécék felújításával indokolta.

Május 25-én, pénteken Athletic Bilbao-Barcelona spanyol kupa-döntőt rendeznek az Atlético Madrid stadionjában, a Vicente Calderónban. A helyszín sokáig kérdéses volt, a spanyol szövetség eredetileg a Bernabeu-stadiont jelölte ki, de a Real Madrid vonakodott a baszk-katalán csata megrendezésétől. Márciusban eldőlt, hogy az Atlético pályáján lesz a meccs, ám akkor még csak homályosan "belső munkálatokra" hivatkoztak a Realnál.

Kiderült, Florentino Perez elnök azzal az ürüggyel mondott nemet a döntő megrendezésére, hogy fel kell újítani a mellékhelyiségeket. Bennfentesek szerint persze kifogástalan állapotban vannak a stadion vécéi, például a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntőn sem talált bennünk semmi különöset az UEFA.

"A következő hetekben számos világszínvonalú és nagy tömeget megmozgató rendezvényünk lesz, öregfiúk meccs a Manchester United ellen, Rafael Nadal és Novak Djokovic teniszcsatája, és Bruce Springsteen-koncert is. Ha fontos lenne a felújítás, ezekre sem szerződtünk volna le. Ilyen rövid idő alatt szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik, minden mellékhelyiséget teljesen felújítani. Ez egy látszatintézkedés" - idéz a Blikk egy név nélkül nyilatkozó bennfentest.