Vágólapra másolva!
Az egykori magyar szövetségi kapitány Lothar Matthäus örül annak, hogy a magyar válogatott kijutott a labdarúgó Európa-bajnokságra, ám úgy véli, nem jó, hogy a selejtezőben szerepelt csapatok majdnem fele ott lesz a tornán.

"A torna jelenlegi formája nem tetszik, mert túl sok csapat kap szerepet, a selejtezőben induló válogatottaknak csanem a fele kijutott a tornára. Az ember a vb-n és az Eb-n a topcsapatokat és topjátékosokat szeretne látni, jövőre azonban olyan válogatottak lesznek ott a tornán, mint Izland, Wales, Észak-Írország vagy Albánia. Minden tiszteletem ezeké a csapatoké, de

- nyilatkozta a német aranylabdás a Nemzeti Sportnak.

Dzsudzsák Balázzsal és Orbán Viktorral Felcsúton Forrás: Pályi Zsófia - Origo

Leszögezte, hogy nem vágyik edzői munkára sem Magyarországon, sem máshol, elégedett azzal, hogy a tévében és az újságokban szakértőként elmondja a véleményét. Hozzátette, hogy egyáltalán nem szeretne a magyar futballban szerepet vállalni. "Szurkolok a magyar válogatottnak az Eb-n, remélem, szép eredményeket ér el, de ezt a történetet én már lezártam magamban" - mondta a Budapesten élő szakember.

Matthäus 2003 és 2005 kzött 748 napon át volt magyar szövetségi kapitány, ezalatt

28 meccsen 11-szer nyert, háromszor ikszelt, 14-szer pedig kikapott a csapat.

A német szakember 82 játékost próbált ki a válogatottban, és a vezetésével vb-selejtezőcsoportjában Horvátország, Svédország és Bulgária mögött negyedik lett a magyar együttes, megelőzve Máltát és Izlandot.