Csúnyán megégett a Barcelona a Király-kupában

fbl Horizontal
Barcelona's French forward Ousmane Dembele (L) vies with Levante's Spanish midfielder Jose Campana during the Spanish League football match between Levante and Barcelona at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia on December 16, 2018. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Meglepetésre a spanyol bajnokságban éllovas Barcelona 2-1-es vereséget szenvedett a Levante vendégeként a Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az eredmény a katalán sztárcsapatra hízelgő, amelynek legjobbja Cillessen kapus volt. 

Tartalékos csapatot nevezett a mérkőzésre a Barcelona mestere, Ernesto Valverde, jól emlékezhetett arra, hogy nem is olyan régen csapata 5-0-ra verte a Levantét bajnoki meccsen. Messit és Suarezt még a keretből is kihagyta, ott volt viszont a kezdőben Coutinho, Busquets és Dembélé is.

Sokkolta a hazai csapat a katalán sztárklubot, ugyanis már a 4. percben megszerezte a vezetést. Rochina szabadrúgása után Cabaco emelkedett a legmagasabbra, és fejelt Cillessen kapujába. Aztán a 12. percben majdnem megduplázta előnyét a valenciai együttes, a holland kapus hihetetlen reflexmozdulata kellett ahhoz, hogy maradjon az egygólos különbség.

Sokkal jobban játszott a Levante, és ez a 18. percben egy újabb gólt jelentett nekik. Egy labdaszerzés után Boateng ugratta ki Mayoralt, aki kiszorított helyzetből szépen gurított a hosszúba. 2-0, teljesen megérdemelten.

A Barca feljebb kapcsolt, de Fernandez kapus remekelt, főleg akkor, amikor egy az egyben ziccerben védett Malcom ellen.
A félidő utolsó perceiben mindkét csapat előtt adódott nagy lehetőség, de az állás nem változott a szünetig.

A második játékrészt is aktívabban kezdte a Levante, Mayoral és Boateng is veszélyeztetett, de Cillessen mindkétszer résen volt. A 64. percben is megszülethetett volna a harmadik hazai gól, Morales lövésénél Cillessentől már hatalmas bravúr kellett.

A 72. percben Dembélé lépett ki, és majdnem begyalogolt a kapuig, Fernandez és Murillo végül együttes erővel szerelték a Barca támadóját.

A 84. percben aztán Denis Suarez bolondította meg a Levante védelmét, végül Moses Simon akasztotta, tizenegyeshez jutott a Barca. Coutinho állt a labda mögé, és bár Fernandez majdnem elérte a lövést, szépített Barcelona.

Többre viszont már nem futotta a katalánoktól, akik így kínos vereséggel mehetnek haza Valenciából, viszont a 2-1-es eredményt simán ledolgozhatják a visszavágón a Camp Nouban. Ez azonban komoly lecke Valverdééknek, a Levante ugyanis sokkal veszélyesebb volt a Barcelonánál.

Végeredmény, Király-kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Levante-Barcelona 2-1 (2-0)
Gól: Cabaco (4.), Mayoral (18.), illetve Coutinho (85., 11-esből)