Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legjobb futballistája, a vb-győztes Diego Maradona rendesen kiosztotta az argentin válogatottat, miután kétgólos vereséget szenvedett Kolumbiától a Copa América első fordulójában. 

Maradona játékosként szenzációs volt, edzőként azonban szinte mindenhol megbukott. 2008 és 2010 között hazája válogatottját is irányította, de a dél-afrikai világbajnokságon megalázó, négygólos vereségbe szaladt bele a németek elleni negyeddöntőben. Az 58 éves legenda azóta is meg van győződve róla, hogy ő a világ legjobb edzője, legutóbb a Manchester Unitednak is felajánlotta a szolgálatait.

Diego Maradona üzenete az argentin válogatotthoz Forrás: AFP/Olga Maltseva

A legendás Maradona nehezen viselte, hogy Kolumbia lefocizta, és 2-0-ra legyőzte hazája válogatottját a Copa América első fordulójában.

„Úgy tűnik, minket még Tonga is meg tudna verni. Sárba tiporják a presztízsünket. Szégyent hoztok anyáitok mezére"

- mondta Maradona, aki a FIFA-világranglista 202. helyén álló csapattal példálózott.

Az argentin válogatott legutóbb 1983-ban tudta megnyerni a Copa Américát, nagy tornán pedig 2008-ban diadalmaskodott utoljára, amikor Ángel Di Maria góljával 1-0-ra legyőzte Nigériát a pekingi olimpia döntőjében.

Az 58 éves Maradona jelenleg Buenos Airesben pihen, miután a közelmúltban lemondott a mexikói Doradosnál betöltött vezetőedzői munkájáról.