Vágólapra másolva!
A Ferencváros 2-1-re legyőzte a Dinamo Zagreb csapatát a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének szerda esti mérkőzésén. A magyar bajnok ezzel már biztos Európa-liga-csoportkörös résztvevő, de még a BL-főtáblára is feljuthat. A mérkőzés után a főszereplők az M4 Sportnak értékelték a látottakat.

"Nagyon rászolgáltunk ma erre a győzelemre. Többet tudtuk birtokolni a labdát, mint a Dinamo, sőt több szakaszában is mi irányítottuk a mérkőzést. Az ellenfél csak akkor akart támadni, amikor hátrányban voltak, mintha tartottak volna tőlünk.

- értékelte boldogan csapata kiváló teljesítményét Sigér Dávid, az FTC középpályása az M4 Sportnak.

"Jó volt, hogy valamelyest lehetett hallani a szurkolóinkat, köszönjük szépen nekik a buzdítást.

Az álmainknak a kapujában állunk, megvalósítottuk azt, amit tavaly, és egy lépésre vagyunk, hogy a BL csoportkörébe jussunk.

De ne szaladjunk ennyire előre, élvezzük ki ezt a pillanatot, nem szabad átesni a ló túloldalára" - mondta a körülményekről a magyar válogatott játékos.

Az újabb bravúr után már csak egyetlen párharcot kell nyernie a Fradinak a BL-csoportkörbe jutáshoz Fotó: Koncz Márton - Origo

"A gyors gól nagy könnyebbséget jelentett. Miután mi is kaptunk egy gólt, igazi futballal rukkoltunk elő.

Nagyon örülök, hogy ilyen játékosokkal dolgozhatok együtt, jelenleg történelmet írunk"

- örvendezett Szerhij Rebrov, a csapat vezetőedzője.

- mondta a körülményekről a Fradit sorozatban második évben a nemzetközi kupák főtáblájára vezető szakember.

Dibusz Dénes szerint is ültek azok a dolgok, amiket Rebrov eltervezett. A kapus kiemelte, hogy a peches gól után ismét a Fradi tudott irányítani. A magyar válogatott kerettagja elárulta, hogy a második gól utáni kiváló védekezés a csapat összeszokottságának is betudható. A Fradit a bővebb kerete miatt kényszerű cserék sem akadályozták annyira, mint egy átlagos csapatot.

- mondta a kényszerből nagyon hamar lecserélt Lovrencsics Gergő, aki másfél perc után megszerezte a vezetést a Fradinak.