Vágólapra másolva!
Magyarország a Törökország elleni 2-0-s győzelmével megnyerte a Nemzetek Ligája (NL) B osztályának 3. csoportját, így a következő NL-kiírásban már a legjobbak között szerepelhet majd. Dibusz Dénes, a válogatott és a Ferencváros kapusa elmondta, hogy eredetileg az NL-ben a tisztes helytállás volt a cél, azonban a törökországi győzelem után már komolyabb terveik lettek a sorozatban.

„A válogatottal ebben a szűk egy hétben olyan sikereket értünk el, amikre hónapokkal ezelőtt senki nem számított.

Az Európa-bajnoki pótselejtezőknél tudtuk, hogy előbb a bolgárok jönnek, majd utána a másik páros továbbjutójával játszhatunk, és ha minden jól alakul, akkor nagyon széppé tehetjük ezzel az évet a válogatottal.

Ugyanakkor a Nemzetek Ligája csoportgyőzelemre senki sem számított, amikor kiderült, hogy kik az ellenfeleink, tisztes helytállásban és folyamatos fejlődésben reménykedtünk. Aztán

Teljesen felvettük velük a versenyt minden téren. Nekünk is voltak lehetőségeink, a második félidőben tudtuk a másik meccs állását (vezettek a szerbek – a szerk.), nekik fontosabb volt, hogy begyűjtsék a három pontot, ezért meg is nyíltak hátul. Ezt szerencsére kétszer ki is tudtuk használni, nyomást tudtunk rájuk helyezni a kontráinkkal, és egy szép győzelem kerekedett ki ebből végül.

Azt gondolom, mióta tudjuk, hogy Budapesten is lesz Európa-bajnoki meccs, azóta az jár a fejünkben, hogy szeretnénk minél több magyar szurkolónak lehetőséget biztosítani, hogy szurkolhassanak.

Mindenkinek hatalmas élmény lehet majd és bízom benne, hogy telt ház lehet majd a Puskás Arénában." - értékelte a mérkőzést és az elmúlt heteket Dibusz Dénes az M4 Sporton.