Az Atlético Madrid magabiztos győzelmével átvette a vezetést a La ligában - videó

Marcos Llorente Atlético Madrid
Atletico Madrid's Spanish midfielder Marcos Llorente (L) celebrates after scoring a goal during the Spanish League football match between Atletico Madrid and Real Valladolid at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on December 5, 2020. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid 2-0-ra legyőzte a Real Valladolid csapatát a spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Mivel Diego Simeone igyekszik forgatni csapatát a hatalmas meccsdömpingben, amiben a madridiak benne vannak. Az Atlético argentin vezetőedzője ezúttal két kulcsemberét, Joao Félixet és Marcos Llorentét is csak a kispadra jelölte kieső helyen álló ellenfelével szemben.

Így kapott lehetőséget szombaton kezdőként az a Thomas Lemar is, aki az 56. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A francia szélső Kieran Trippier beadására érkezett jó ütemben, majd lőtte fel a labdát a léc alá. Lemar 596 nap után szerzett ismét gólt az Atléticóban.

Az Atlético - jó szokásához hűen - csak annyit futballozott egy ilyen típusú mérkőzésen, amennyit nagyon kellett. A 72. percben Marcos Llorente gólja el is döntötte a három pont sorsát. A spanyol válogatott középpályása Trippier kiugratására sprintelt rá szédületes sebességgel, majd lőtte ki a rövid oldalt.

Ekkor már nem csak ő, de Joao Félix is a pályán volt, de újabb gólt már ő sem tudott szerezni.

Az Atlético Madrid 2-0-ra legyőzte a Real Valladolidot, amivel átvette a vezetést a La Ligában.

Diego Simeone csapata tíz lejátszott mérkőzés után továbbra is veretlen a bajnokságban. A madridiak sorozatban hét győzelemnél járnak Spanyolországban.

Az Atléticóra fontos hét vár, ugyanis előbb szerdán a Bajnokok Ligájában, a Red Bull Salzburg otthonában kell bebiztosítani a továbbjutást. Majd szombaton jön a bajnokságban a Real Madrid elleni városi rangadó, ahol egy győzelemmel kilencpontos előnyre tehet szert a riválisával szemben.

La Liga, 12. forduló:
Atlético Madrid-Real Valladolid 2-0 (0-0)
később:
Cádiz-FC Barcelona 21.00
korábban:
Sevilla-Real Madrid 0-1 (0-0)
Levante-Getafe 3-0 (2-0)
pénteken játszották:
Athletic Bilbao-Celta Vigo 0-2 (0-0)
vasárnap játsszák:
Granada-Huesca 14.00
Osasuna-Real Betis 16.15
Villarreal-Elche 18.30
Alavés-Real Sociedad 21.00
hétfőn játsszák:
Eibar-Valencia 21.00