Az Atlético a szezon meglepetéscsapata ellen őrizheti meg az első helyét karácsonyra

Horizontal FOOTBALL FULL LENGTH ACTION
Correa a legtöbb gólpasszt adta eddig az Atletico Madridban
Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság keddi játéknapjának rangadójának ígérkezik a listavezető Atlético Madrid fellépése a több sérülttel küszködő Real Sociedad otthonában.

Diego Simeone csapata az utolsó 5 meccséből egyszer szenvedett vereséget, akkor a Real Madrid simán verte a másik madridi csapatot két fordulóval korábban. A két fővárosi csapat most pontegyelőséggel áll a tabella élén, de az Atlético két meccsel kevesebbet játszott mint Zidane csapata.

Correa a legtöbb gólpasszt adta eddig az Atletico Madridban Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A bajnokság jelenlegi harmadik helyezettjének, a Real Sociedadnak az utóbbi öt meccsén csupán három pontot sikerült szereznie, a Barcelona és Levante ellen kikaptak a baszkok. Ráadásul sérüléshullám sújta a csapatot, mivel a jobbhátvéd Sola, a középhátvéd Illarramendi, a középpályás Guridi, a veterán irányító David Silva, a támadó középpályás Sangalli, és a nyáron többek által megkörnyékezett balszélső Oyarzabal sem léphet pályára az Atlético ellen.

Utóbbi játékos a Sociedad házi gólkirálya (7 gól), illetve a második legtöbb gólpasszt (2) is adta a hiányzó David Silvával együtt.

Simeone csapatánál elvileg csak Diego Costa fog hiányozni csatárposzton. A védekező középpályás Herrera kisebb izomsérüléssel küszködik. A csapat házi gólkirályai, Luis Suárez (7 gól) és Joao Felix (5 gól) játszani fognak éppúgy, mint a madridi csapat legjobb gólpasszadói.

Ángel Correa 5 gólpasszt adott eddig, az angol jobbhátvéd Trippier pedig csak eggyel van lemaradva mögötte a bajnokságban.

Az Atlético Madridnak fontos lehet a mai meccs, mivel a győzelmével megerősítheti helyét a bajnokságban, sőt el is húzhat az ellenfelétől, mivel a Sociedadnál hárommal kevesebb meccset játszott le eddig.

Diego Costa korábban sok borsot tört a Sociedad orra alá Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A Barcelona a kiesés ellen küzdő Valladolid ellen látogat, Messiéknek nagyon kéne a győzelem, ha a bajnokság első négy csapatára szeretnének tapadni, de a kötelező győzelmek szoktak a legnehezebb meccseknek ígérkezni.

A Real Madrid négy győztes meccset követően fogadja a Granadát. Zidane csapatának is fontos lenne nyerni, főleg ha a Sociedad-Atletico összecsapás döntetlenül végződne. Ebben az esetben a fővárosi csapat győzelmével átvenné a vezetést a tabellán.