Beengedik a nézőket a Bajnokok Ligája döntőjére

Besiktas vs Tottenham: UEFA Europa League fans lights mobile phones PLAY power failure UEFA Europa League Group C MATCH Besiktas Tottenham Hotspur Tottenham Hotspur FC Besiktas JK Ataturk Olympic Stadium SQUARE FORMAT
ISTANBUL, TURKEY - DECEMBER 11: Fans shine lights with mobile phones as the play is suspended following a power failure during the UEFA Europa League Group C match between Besiktas JK and Tottenham Hotspur FC at Ataturk Olympic Stadium in Istanbul, Turkey on December 11, 2014. Berk Ozkan / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A jelek szerint a Bajnokok Ligája 2021-es döntőjét nézők előtt tarthatják meg Isztanbulban.

A Daily Mail megírta, hogy a Bajnokok Ligája döntőjére 2021-ben több tízezer néző jelenlétében kerülhet sor. A tárgyalások már előrehaladott állapotban vannak, és jó eséllyel az isztanbuli Atatürk Olimpiai Stadionban már ott lehetnek a szurkolók május 29-én.

A közel 76 ezer férőhelyes aréna kapacitásának 30-50 százalékát tölthetik meg a drukkerek,

de az még nem dőlt el, hogy a két döntőbe jutó csapat külföldi szimpatizánsai is kaphatnak-e jegyeket vagy csak a Törökországban élőket engedik be.

Az Atatürk Olimpiai Stadion ad otthont a 2021-es Bajnokok Ligája döntőjének Forrás: AFP/Ozan Kose

Eredetileg a stadion a 2020-as BL-döntő helyszíne lett volna, azonban a fennálló járványhelyzet miatt biztonsági okokból végül Portugália fővárosában, Lisszabonban rendezték meg.

Az már eldőlt, hogy angol Ligakupa és az FA-Kupa döntőjére tesztjelleggel korlátozott számban beengedik a nézőket a Wembley Stadionba, amelyben a nyári Európa-bajnokság során több mérkőzést is játszani fognak.

Az UEFA 2024-től egyébként szeretné jelentősen átalakítani a Bajnokok Ligája rendszerét, ám a Premier League klubjai számos ezzel kapcsolatos javaslatot elutasítottak már.