Edzőkollégája megverése miatt áll bíróság elé a börtönviselt egykori válogatott focista

Gillingham v Fleetwood Town - Sky Bet League 1 Football League League One Soccer Saturday 24th October 2020 Gillingham vs Fleetwood Town Sky Bet League 1 Horizontal FOOTBALL
Joey Barton manager of Fleetwood Town pre match during the Sky Bet League 1 match between Gillingham and Fleetwood Town at the MEMS Priestfield Stadium, Gillingham on Saturday 24th October 2020. (Photo by Tom West/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Élete során nem először áll különböző fajsúlyú erőszakos cselekedet miatt bíróság előtt Joey Barton, akinek ezúttal egy edzőkollégának okozott sérülés miatt kell felelnie.

Barton még 2019 tavaszán egy harmadosztályú (League One) bajnoki mérkőzésen követte el a bűncselekményt, amikor a Fleetwood Town edzőjekén kezet emelt kollégájára, Daniel Stendelre, a Barnsley akkori szakvezetőjére.

A két fél nézeteltérése hét hónappal korábbra nyúlik vissza, és egy kézfogásból indult, amit Stendel a vallomásában "megfélemlítő gesztus"-ként írt le. A két csapat következő bajnokiján aztán a fleetwoodi piros lappal színesített, a Barnsley által 4-2-re megnyert bajnoki után megtörtént a baj. Szemtanúk elmondása szerint Barton többeket megelőzve futott be az öltözőkhöz vezető folyosóra, hogy utolérje Stendelt, aki egyszercsak egy lökést érzett hátulról, majd a fejét erősen hozzácsapták a folyosó falához, amitől a földre zuhant. Stendel visszaemlékezése szerint, amikor felnézett, Barton sétált el mellette, és egyértelműen őt tekinti az elkövetőnek, írja a BBC.

Joey Barton helyzete korántsem ilyen szívderítő Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen büntetés vár Joey Bartonra, ha az esküdtszék bűnösnek találja, de tény, hogy már bőséggel van a rovásán. Az egyszeres angol válogatott karrierje során szinte minden csapatánál összeverekedett valakivel, a két legemlékezetesebb eset, amikor a Manchester City játékosaként Ousmane Dabót ütötte ki 2007-ben, majd nem sokkal később már a Newcastle focistájaként húzott be egyet a blacburni Morten Gamst Pedersennek. A 2011-12-es szezon utolsó játéknapján pedig már a Queens Park Rangers játékosaként verekedett össze a pályán három Manchester City-játékossal.

2008 májusában Liverpoolban egy bulizást zárt le részegen verekedve az utcán, amiét fél év börtönre ítélték, amiből 74 napot le is ült. Szomorú érdekesség, hogy a bátyja, Michael emberölés miatt életfogytigalni börtönbüntetését tölti.